Nakon eksplozije na Laništu, javili su se kriminalisti s terena. Imaju važnu poruku za počinitelje

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Stanari Laništa još uvijek su u šoku zbog eksplozije koja ih je noćas oko dva sata probudila iz sna. Devet je stanova oštećeno, popucale su instalacije, a uništen je i lift. Jedna je žena lakše ozlijeđena, a zbog delikatnosti situaciije dobila je policijsku zaštitu.

Nije tajna da policija sumnja da je eksploziv podmetnut, a zgrada je ograđena zbog očevida.

“Poruka svim mogućim ili potencijalnim počiniteljima da smo 80 posto uspješni u pronalasku tih počinitelja!”, poručili su kriminalisti koji su na terenu, prenosi Dnevnik.

Dok policija traga za počiniteljem kojeg sumnjiči za kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, stanari i dalje brinu za vlastitu dobrobit i imovinu.


“Naravno da nas brine, ali evo čekat ćemo tu su i predstavnici stanara koji će pozvati statičare da to provjere, sad ovoga u u zgradu danas mislim da nećemo ulaziti”, kazala je Anđa, jedna od sustanarki za Dnevnik.

“Izbilo je prozore s jedne strane, druga strana je izbijena, to je neka gadna eksplozija”, rekao je susjed Darko.

Na mjesto događaja izašli policajci, 11 vatrogasaca iz JVP-a Novi Zagreb i tri vozila, hitna, ekipe Plinare i Vodoopskrbe i odvodnje te Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

Podsjećmo, neslužbeno se doznalo kako je eksplodiralo ispred stana supruge osuđenog pripadnika zločinačke organizacije Tomislava Sučića koji već dvije godine boravi u Remetincu. Uhićen je u velikoj USKOK-ov akciji Tebra.

Komentari