Nakon Barišića, uhićen i Grgić! Policija mu je izvršila pretres kuće

Photo: Ivica Galovic/ PIXSELL

Saborskim zastupnicima Draženu Barišiću (HDZ) i Vinku Grgiću (SDP), kojima je skinut imunitet, predstoji formalna USKOK-ova istraga i proces zbog sumnje u pogodovanje i primanje mita…

Nakon što je uhićen Dražen Barišić, policija je upala u kuću Vinku Grgiću. Potom su uhitili i njega. Podsjetimo, Sabor je danas obojici zastupnika potvrdio skidanje imuniteta.

Uz direktora Janafa Dragana Kovačevića, istragom je obuhvaćen prvookrivljeni Krešo Petek, osnivač i stvarni voditelj poslovanja tvrtke Elektrocentar Petek koji je šefu Janafa i gradonačelnicima navodno davao mito kako bi raznim malverzacijama osigurali da njegova tvrtka dobije milijunske poslove.

Uz glavne aktere te korupcijske afere još se sumnjiče Vlado Zorić, Damir Vrbanc, Vatroslav Sablić, Iva Šuler, Zvonko Maras, Tomislav Jelisavac, Mirjana Prodan, Katarina Gašparac i Ljubomir Perušić.

Vinko Grgić (48) diplomirani je inženjer arhitekture i saborski zastupnik SDP-a od srpnja prošle godine, kada je u Sabor ušao kao zamjena zastupnika Predraga Freda Matića koji je otišao u Europski parlament. Grgić je i gradonačelnik Nove Gradiške od izvanrednih izbora 2016., a na izborima 2017. također je odnio pobjedu, pišu 24sata.

Photo: Ivica Galovic/PIXSELL

Zoran Mataić, odvjetnik osumnjičenog gradonačelnika i saborskog zastupnika Vinka Grgića došao je u zgradu Gradske uprave Nova Gradiška i uputio se prema uredu gradonačelnika te potom dao izjavu za medije.


Komentari