Najavio krvavi pohod u Gajnicama, konobarica o tome pisala na društvenoj mreži! Posljedice bi mogle biti kobne!

Facebook/ GAJNICE jučer danas sutra

Prošli tjedan obavijestili smo građane o upozorenju iz jedne zagrebačke Facebook grupe o muškarcu koji napada žene i djevojčice u Gajnicama, uz detaljan opis muškarca.

Tada je o svemu obaviještena i policija.

Muškarac je, kako se navodi u objavi, neuredne kose, ima bradu, bio je obučen u crnu trenirku, te je oko struka imao crnu torbicu.

Uz to muškarac je imao krvavo čelo, te je Zagrepčanin u Gajničkoj grupi, naveo kako je dobio uputu policije da se muškarca ne napada, već da se odmah pozove policija ukoliko ga netko ponovo ugleda.

Prošli tjedan pak, dogodio se novi incident, no nažalost, o svemu nije obaviještena policija.. Naime, konobarica jednog kafića, ponovo je u Facebook grupi upozorila građane kako je muškarac, kojega su, prema njenim navodima, u međuvremenu pretukli građani, došao u kafić te konobarici rekao da će se osvetiti onima koji su ga napali i kako se sprema u ”krvavi pohod”.

Ubrzo se javio i dečko jedne napadnute djevojke, koji je kazao kako je muškarac iz prve objave upozorenja napao i njegovu djevojku lupivši ju nogom u rebra, zbog čega joj je ostala masnica.

Činilo se tad kako govore o istom muškarcu, no to, po svemu sudeći, nije bio muškarac iz prve objave upozorenja.

Naime, kroz raspravu, pojavila se sumnja kako građani pišu o dva različita muškarca, jednom koji verbalno napada ljude, odnosno vrijeđa, i koji je pretučen, te drugom, koji je fizički napao nekoliko osoba ženskog spola.

Konobarica koja je o svemu, u najboljoj namjeri, obavijestila sugrađane kako bi bili i dalje na oprezu, ustvrdila je pak kako policija neće ništa poduzeti, zbog čega je bačena sumnja kako policija zbog navedenih muškaraca ne izlazi na teren, a tako su njenu objavu shvatili i drugi sugrađani, što je daleko od istine.

Ubrzo su građani krenuli u raspravu kako stvar treba ”uzeti u svoje ruke”, no sudeći po strašnom upozorenju koje je konobarica dobila od pretučenog muškarca, uzimati ”stvar u svoje ruke” može imati koban kontra efekt, posebno u ovom slučaju, a sukladno i određenim informacijama o kojima imamo neslužbena saznanja.

O svemu smo razgovarali i s policijom.

Kako navode iz policije, trenutno o ovim navodima ne možemo dobiti više informacija, jer je kriminalističko istraživanje u tijeku, no ono što je izrazito bitno u cijeloj ovoj priči, je da građani nikako ne bi smjeli ovakve prijetnje prenositi putem društvenih mreža i upozoravati građane, već odmah kontaktirati policiju, u protivnom, moglo bi se dogoditi ono najgore. Nije čak problem niti upozoriti građane ali ne prijaviti sve policiji, stvara ogroman problem i predstavlja veliku ugrozu za sigurnost građana.

Ovim putem molimo sve građane da svaku sumnju na protupravno ponašanje prijave policiji, kako bi policijski službenici mogli poduzeti sve mjere i radnje propisane zakonom u cilju suzbijanja daljnjeg činjenja te sankcioniranja počinitelja čija se ponašanja potvrde kao protupravna.

“Želimo naglasiti da je suradnja građana i policije uvijek dobro došla  dok pritom se uvelike mora voditi računa o visokoj razini sigurnosti svih građana.  Upravo slijedom toga, utvrđivanje okolnosti i daljnja postupanja treba prepustiti osposobljenim i ovlaštenim osobama koje će u konačnici  sudjelovati u procesuiranju i dokazivanju”, poručuju iz policije.

Ne pišite  po društvenim mrežama ukoliko imate saznanja o navedenim događajima, ali i općenito svaku prijetnju, ugrozu, sumnju na bilo koje kazneno djelo, istog trena prijavite policiji, jer ćete jedino tako pomoći u rješavanju slučaja.

Još jednom pozivamo sve građane koji imaju saznanja, konkretno o navedenim incidentima u Gajnicama, da se što prije obrate policiji.

VAŽNO UPOZORENJE! ‘Muškarac krvavog čela napada žene i djevojčice! Neuredna kosa, puna brada, crna trenirka,…’

Komentari