Na zagrebačkim cestama policija je za vikend uhvatila čak 53 alkoholizirana vozača! Rekorder ‘pao’ u Prečkom

Ilustrativna fotografija (foto:Goran Mehkek / CROPIX)

Policijska uprava zagrebačka objavila je statistiku vikend akcije provedene od 20. do 23. svibnja na zagrebačkim ulicama. Tako su zagrebački policajci pojačano nadzirali vozila u vozača tijekom akcije Alkohol i droge te Brzina.

“U vrijeme provođenja akcije utvrđeno je ukupno 711 prometnih prekršaja, od čega 53 prekršaja vozača s alkoholom, zatim 312 prekršaja nepropisne brzine, 84 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 49 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, pet prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, četiri prekršaja upravljanja pod zabranom, 15 prekršaja upravljanja neregistriranim ili tehnički neispravnim vozilom i 189 ostalih prekršaja”, navode u izvještaju iz policije.

Najveću zabilježena koncentracija alkohola policajci su zatekli u Prečkom.

“U nedjelju, 22. svibnja oko 3 sata, 46-godišnjak upravljao je osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka a kretao se kolnikom Baranovićeve ulice. Provedenom kontrolom vozila i vozača utvrđeno je da je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola od 2,59 g/kg. Također, daljnjom kontrolom utvrđeno je da je navedeni vozač već prethodno isključen iz prometa istoga dana, također zbog vožnje pod utjecajem alkohola te mu je vozačka dozvola oduzeta na rok od 12 sati. Vozač je isključen iz prometa, uhićen i prevezen nadležnom sudu”, navodi policija.

Između ostaloga, jedna vozačica je isključena iz prometa na Selskoj.

U ponedjeljak, 23. svibnja 2022. godine oko nešto prije jedan sat 26-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretala se kolnikom Selske ceste. Kontrolom vozila i vozača utvrđeno je da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola od 1,25 g/kg. Vozačica je isključena iz prometa te joj je oduzeta vozačka dozvola na 12 sati.

Također, iz policije navode kako su prilikom provođenja akcije, devet osoba smjestili u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola i šest osoba je uhićeno te privedeno na Prekršajni sud radi žurnog prekršajnog postupka.


Komentari