NA ROLAMA SE ZABILA U AUTOMOBIL: Bila je ošamućena, a iz nosa joj je tekla krv. Sud je proglasio krivom

Foto: Pixabay/Ilustracija

Studentica (22) je rolajući izazvala prometnu nesreću u Karlovcu s jednim razbijenim automobilom i jednom ozlijeđenom osobom te je proglašena krivom i osuđena, piše Danica.hr.

Kako stoji u pravomoćnoj presudi, sve se dogodilo dok se djevojka “kao pješakinja kretala rolama, odnosno koturaljkama nogostupom premda je to zabranjeno”.

“U jednom trenutku stupila je na pješački prijelaz te je udarila u desnu bočnu stranu automobila kojim je upravljala vozačica. U prometnoj nesreći djevojka je zadobila tjelesne ozljede, dok je na osobnom automobilu nastala materijalna šteta”, navodi se u presudi.

Jedan svjedok na sudu je ispričao kako je na pješačkom uočio djevojku kako leži. Vidio je da je ošamućena te da joj je iz nosa tekla krv.

“Rekla mi je da je boli lijeva strana tijela, nakon čega sam je posjeo na rubnik i pozvao hitnu pomoć koja je došla vrlo brzo. U vrijeme kada sam tu djevojku zatekao na nogama je imala koturaljke, ali nisam vidio kako se nesreća dogodila”, ispričao je.

Vozačica automobila je pak kazala kako je toga dana bila velika gužva u prometu. Ona se nalazila u koloni vozeći dvoje malodobne djece na stražnjim sjedalima. Pritom je uočila djevojku na rolama koja se kretala vrlo brzo. Djevojka je stupila na pješački prijelaz i udarila tijelom u desnu bočnu stranu njenog vozila.

“Staklo na prednjim vratima mi je puklo te je unutrašnjosti vozila bila puno stakla koje se prosulo i po mojoj djeci. Djevojka je pala, a ja sam zaustavila vozilo i pozvala policiju, a sjećam se da je pješak pozvao odmah hitnu”, rekla je vozačica automobila.

Osuđena djevojka navodi kako se vozačica nije htjela nikome zaustaviti na pješačkom prijelazu te ističe: “Ona je prednjom stranom vozila udarila u mene, i to u unutrašnju stranu desne noge i retrovizorom po boku. Srušila sam se na asfalt, a ona se nije zaustavila na mjestu nesreće, nego tek kod kafića Hollywood i nije izlazila iz automobila.”

Na kraju je sud presudio da je za nesreću kriva djevojka na koturaljkama te da mora platiti 1600 kuna kazne i 150 kuna troškova postupka.

Na automobilu je razbijeno desno staklo na suvozačevim vratima i oštećen desni bočni retrovizor pa šteta iznosi oko 1000 kuna.

Komentari