NA PUTU IZ ŠKOLE: Učenicu pratio nepoznati muškarac, ravnateljica uputila apel roditeljima

Djevojčica se trenutno nalazi u Centru u Nazorovoj, ilustracija (Foto: Pixabay)

Danas je na službenim stranicama Osnovne škole Kaštanjer iz Pule ravnateljica Nada Crnković objavila uznemirujuću priču. Apelirajući pritom na roditelje da s djecom razgovaraju o važnosti povratka kući u grupama i neobraćanja nepoznatim ljudima, napisala je da se dogodio “incident praćenja, uznemiravanja i napada na učenicu osnovne škole na putu od škole prema kući.”

Incident se, objasnila je ravnateljica za Glas Istre, zbio prošli tjedan. Jedna je učenica viših razreda napadnuta. Djevojčicu je, prema vlastitim riječima, pri povratku iz škole u poslijepodnevnim satima pratio muškarac. Do kontakta je došlo kad ju je uhvatio za kapuljaču, ali se uspjela otrgnuti i potrčala je natrag u školu kako bi sve rekla nastavnicima i roditeljima.

“Škola je odmah obavijestila policiju. Radi sigurnosti učenika za vrijeme velikog odmora zaključana su glavna ogradna vrata dvorišta te pojačano dežurstvo učitelja”, napisala je ravnateljica na školskom webu.

Da su upoznati sa slučajem potvrdili su iz PU istarske, kao i da su 25. siječnja zaprimili dojavu o nepoznatom muškarcu koji je nedaleko od škole na Kaštanjeru pratio dijete i potom ga uhvatio za kapuljaču, na što ga je ono udarilo i pobjeglo prema školi.

“Policijski službenici su odmah po dojavi izašli na teren, no obilaskom područja oko škole nije zatečena osoba koja bi odgovarala danom opisu. Policijski službenici nastavljaju utvrđivati okolnosti događaja i redovito obilaziti područja oko svih škola na području Pule u cilju preveniranja protupravnih ponašanja i povećanja sigurnosti djece”, rekli su iz PU istarske.

Također, dodali su i da zasad nisu pronašli nikoga tko bi odgovarao danom opisu.


Komentari