Na području Trešnjevke i Črnomerca prijetili zaposlenicima trgovina i benzinskih postaja airsoft pištoljem!

Foto: PUZ

Zagrebačka policija stala je na kraj razbojnicima koji su prijetili zaposlenicima trgovina i benzinskih postaja ‘airsoft’ pištoljem.

“Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom starim 25 godina te dvojicom državljana Republike Srbije starosti 22 i 21 godinu zbog sumnje u počinjenje 12 kaznena djela „Razbojništvo“.

Naime, sumnja se da su osumnjičeni od početka listopada do sredine studenoga 2020. godine na području Trešnjevke i Črnomerca uz prijetnju airsoft pištolja nad zaposlenicima devet trgovina i tri benzinske postaje počinili razbojništva. Sumnja se da su kaznena djela činili na način da bi se automobilom dovezli u neposrednu blizinu objekta, u kojem automobilu su prevozili i bicikl kojim se 25-godišnjak potom odvozio do objekata napada gdje je uz prijetnju zračnog pištolja od zaposlenika otuđivao novac. Nakon počinjenog razbojništva bi se vraćao do automobila u kojem su ga čekala druga dvojica kojima bi predao novac i oružje, te bi se odvojeno udaljili s mjesta događaja.

Ukupna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 45.000 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu”, izvijestila je policija.


Komentari

loading...