Na području Novog Zagreba muškarac (78) preprodavao kokain, a u Sesvetama pronađen improviziran laboratorij!

Foto: Sergej Drechsler

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju protiv osumnjičenog će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 78-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je osumnjičeni, protivno odredbi Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, na zasad neutvrđen način nabavljao veće količine kokaina, koju je potom skrivao u stanu kojim se koristi na području Novog Zagreba, gdje ju je prepakiravao i dalje preprodavao.

Obavljenom pretragom stana u Novom Zagrebu pronađeno je 7,3 grama kokaina pakiranog u 6 paketića te jedna digitalna vaga za precizno mjerenje mase.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke također su dovršili kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

U ponedjeljak, 6, srpnja oko 20 sati u Sesvetama su policijski službenici u prometu zaustavili osumnjičenog kojom je prilikom isti kod sebe imao jednu plastičnu vrećicu u kojoj se nalazila marihuana te dva grumena marihuane ukupne težine 4,25 grama.

Provedenom pretragom kuće u Sesvetama pronađen je jedan improvizirani laboratorij s umjetno stvorenim uvjetima za uzgoj biljaka u kojemu je bilo zasađeno ukupno 38 stabljika marihuane, visine od 10 do 30 centimetara, a koje su bile namijenjene proizvodnji i daljnjoj neovlaštenoj prodaji ili stavljanju na drugi način u promet.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski su službenici nadležnom državnom odvjetništvu podnijeli posebno izvješće.


Komentari