NA METI SE NAŠLA I MAJA ŠUPUT: Bivši policajci krali zagrebačku elitu pa završili iz rešetaka! Sud im je sada dodatno ‘zapaprio’

Maja Šuput (Foto: Instagram)

Dva bivša policajca (46 i 47), zbog teških krađa zagrebačke elite u zatvoru će provesti više od očekivanog. Naime, Županijski sud u Osijeku kao sud drugog stupnja preinačio je prvostupanjsku presudu Općinskog kaznenog suda u Zagrebu prema kojoj je 46-godišnjak osuđen na pet godina i deset mjeseci (sada šest godina), a 47-godišnjak na četiri godine i deset mjeseci (sada četiri godine i 11 mjeseci).

Dvojica bivših policajaca također su i braća, a u domove bogatih Zagrepčana provaljivali su prije šest godina. Pored toga, mlađi okrivljenik je suočio se i s optužbom za sprječavanje dokazivanja jer je tijekom pretresa doma stimulirao mučninu kako bi uspio doći do toaleta gdje je zajedno s hrpom WC-a papira bacio USB, piše Jutarnji.

U optužnici stoji da su braća isplanirala provale u dom Maje Šuput Tatarinov, bivšeg rektora Sveučilišta u Zagrebu Aleksa Bjeliša, prve supruge bivšeg ministra Ivana Vrdoljaka Sanje Lozić, Ane Mlinarić Džepina iz Zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” i dr.  U parničnom postupku, braća će im morati nadoknaditi više od milijun kuna.

Braća su u periodu od srpnja 2016. do 2017. godine krali mobitele, igraće konzole, zlatni nakit, satove, umjetničke slike i tehničku opremu. Maji Šuput ukrali su pet tisuća eura i 40 tisuća kuna, ženski Rolex, model Oyster Perpetual Lady 31, tri ručna sata Michael Kors, iPhone, fotoaparat Canon, Apple mini iPad, različiti zlatni nakit i rezervni ključ Mercedesa. Zbog navedenog, pjevačici moraju nadoknaditi 225 tisuća kuna.

Na suđenju se 46-godišnjak branio kako on od 2011. ima problema s leđima i kralježnicom te da ne može skakati po krovovima i penjati se po terasama. Istaknuo je i da on i njegov brat nemaju veze s tim djelima. U sudnici je govorio i o poznaniku kojeg je izostavio u istrazi, a imao je i objašnjenje za lokacije mobitela putem baznih stanica. Naime, 46-godišnji bivši policajac kaže da je vodio suprugu u bolnicu u blizini mjesta provala pa je okolo šetao da završi.

Njegov brat je prilikom obrane rekao da 15 godina radi i živi u Njemačkoj.

“Početkom 2016. brat mi je rekao da poznanik traži prostor u kojemu bi držao elektroničku robu. Dogovorili smo se da koristi stan i plaća režije, ali da mogu u njemu boraviti kad svratim u Zagreb. Tako je i bilo 2017. Nakon dva dana upala je policija i iz kreveta me odvukla u Heinzelovu gdje su mi rekli da sam optužen za krađe. Ostao sam u šoku”, ispričao je na sudu 47-godišnjak i naglasio da on i njegov brat nisu pušaći.

Nakon, provale u stanove, okrivljeni su iza sebe ostavljali opuške cigareta, a u nekim domovima su ostavljali i ambalažu Red Bulla i mlijeka.

Braća su u svojim žalbama, na prvostupanjsku osuđujuću presudu zbog bitnih povreda odredaba kaznenog postupka, naveli da im je izreka presude nerazumljiva i proturječna. 46-godišnjak se požalio i da prvostupanjski sud nije uzeo u obzir njegovu medicinsku dokumentaciju te je u žalbi naglasio i da sporni USB stick nije pronađen kod njega, odnosno da za to nema dokaza.

Komentari