OTKRIVAJU SE DETALJI MUČNOG UBOJSTVA U SPLITU Ubijenu napao bivši partner dok je slagala police, a prije toga je vikao ovo

Stravično ubojstvo dogodilo se oko 15 sati u danas u trgovačkom centru Lidl na Poljičkoj cesti u Splitu, javlja Dalmatinski portal.

Tada je u centar ušao 54-godišnjak s nožem te, dok je slagala artikle na policu,  nasrnuo na svoju bivšu partnericu, zaposlenicu Lidla, zadavši joj, neslužbeno, 15 uboda. Kako je doznao Dalmatinski portal, deset godina mlađa žrtva podlegla je ozljedama u bolnici.

Policijsko istraživanje je u tijeku, a napadač je zaustavljen u krvoproliću zahvaljujući zaštitaru i nekoliko hrabrih kupaca, koji su ga svladali i zadržali do dolaska policije.

Prema prvim, neslužbeni informacijama koje prenosi Tportal, ubojica je navodno Željko Đekić (54) zvani Lika, koji je sa žrtvom imao dijete, ali nisu bili u vezi. Policija ga nema u evidenciji kao obiteljskog nasilnika, a ni kao počinitelja kaznenih djela.

Jedna od svjedokinja napada ispričala je da je “vikao na nju, nisi mi dala vidit dite tri miseca”.

Kako piše Dalmatinski portal, “Željko Đekić stariji je brat Milenka Đekića kojeg je 1996. godine ispred diskoteke Palladium hicem iz pištolja ubio tadašnji šef specijalne policije Vinko Budiša, koji je na koncu osuđen na 4 godine i 11 mjeseci zatvora”.

Nasilje nad ženama

Zaustavite muško nasilje nad ženama! Žena nije vlasništvo niti posjed muškarca! Svaka žena ima pravo prekinuti vezu i iz nje izaći bez rizika po svoje zdravlje, po svoj život! Svaka žena ima pravo na sigurnost i zaštitu, a svaki zločin treba biti prepoznat i primjereno kažnjen. Hrvatski kazneni zakon ne poznaje femicid kao takav i zločini počinjeni prema ženama i intimnim partnericama nisu kao takvi ni na koji način kvalificirani i sankcionirani – poručili su iz udruge Domine, nazvavši ovaj slučaj femicidom.

Prema podacima Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova, podsjetili su u udruzi, u razdoblju od 2016. do 2018. godine u Hrvatskoj je ubijeno 46 žena, od toga njih 39 su ubile njima bliske osobe. U odnosu na 2018. godinu, broj žena koje su ubili intimni partneri porastao je za 50%. U 2020. godini od 36 ubojstava žena, 14 ih je djelo femicida.

 

Komentari