POTRESNA ISPOVIJEST! Majka dječaka o nesreći na Držićevoj: ‘Čula sam stravičan ‘bum’ i ugledala sina u hrpi stakla oblivenog krvlju. Pukla mu je lubanja’

Prometna nesreća na Držićevoj (Foto: Ranko Suvar / CROPIX)

Tijekom prošlog vikenda dogodila se teška nesreća na Aveniji Marina Držića. Pijani vozač (57) zabio se u ogradu tramvajske stanice i prouzročio pravi kaos. U sudaru su ozlijeđene četiri osobe, a najgore je prošao dječak (11) koji je u teškom stanju zaprimljen u Klaićevu bolnicu. Njegova je majka odlučila progovoriti o cijelom događaju.

Ono što je trebalo biti uobičajen odlazak u kino, pretvorilo se u pravu noćnu moru za obitelj. Zajedno s dvojicom sinova, majka (43) je sjela na stolice ispod nadstrešnice na stanici čekajući tramvaj. Ubrzo nakon što se ustala da vidi koliko još moraju čekati, čuo se glasan udarac.

“Odjednom sam čula stravičan bum i ugledala starijeg sina kako leži na podu kraj mene. U hrpi stakla bio je obliven krvlju. Mlađi je odmah počeo glasno plakati” ispričala je majka za Jutarnji.

Otkrila je i da stariji sin nije izgubio svijest, no jako je krvario iz glave i lubanje što je majka pokušala zaustaviti gazama čekajući hitnu. Zahvalila se dobrim ljudima na pomoći i nastavila opisivati dramatične minute:

“Staklo je bilo zabijeno u njegovo tijelo. Velike dijelove sam mogla izvaditi, sitne teško. Krv mu je curila iz glave na tri dijela. Polijevala sam ga vodom. On se od udarca danas ničega ne sjeća. Cijelo vrijeme je tad pričao: ‘Mama, je l’ ja ovo sanjam?, Mama, ovo nije istina, Mama, gdje je braco?’ Od šoka nije prestao pričati”, ispričala je majka.

Dječak je hitno prevezen u Klaićevu.

“Pukla mu je lubanja. Sašili su mu nogu, glavu i ruku. Bio je pun ozljeda. Nakon toga je počeo gubiti svijest, počeo je okretati očima”, otkrila je 43-godišnjakinja za Jutarnji.

Na sreću, 11-godišnjak se dobro oporavlja i u utorak je pušten kući. Kroz pet tjedana bi se trebao oporaviti. Doznaje se i da je vozač koji je skrivio nesreću poslao pismo u Klaićevu za roditelje ozlijeđenog dječaka te je ponudio pomoć.

Komentari