MUČNI DETALJI: Krvavi pohod u alkoholiziranom stanju

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Detalji horora na drugom katu zgrade zagrebačke Ulice Drage Gervaisa koji se dogodio u utorak 31. siječnja oko 17 sati.

U utorak, 31. siječnja oko 17 sati, u Susedgradu, Drage Gervaisa, u stanu, 75-godišnji Božo A. verbalno se i tjelesno sukobio sa svojom suprugom Milkom A. (69) i 90-godišnjom punicom, te ih napao oštrim predmetom.

Pijan napao suprugu i punicu

Milka A. pokušala je u utorak pobjeći iz stana od muža Bože A. koji ju je napao i ubo nožem. Uspjela je otvoriti vrata, no nije mogla dalje od stubišta. Pala je na hladne pločice, gdje ju je pronašao susjed.

Kako neslužbeno doznaju kolege iz 24sata, Božo je bio pijan te se iz još nepoznatog razloga posvađao sa suprugom Milkom i njezinom majkom (90), koja je živjela s njima. Njihovi susjedi kažu kako nisu čuli vikanje ni pozive upomoć jer na ulazu imaju debela protuprovalna vrata koja su izolirala buku iz stana. Kazali su da su čuli lupanje, no nisu shvatili da dolazi iz njihova stana.


Nakon toga su se, kazali su susjedi, pred zgradom odjednom stvorile tri Hitne pomoći.

Božo je, nakon što je istukao suprugu i punicu, najvjerojatnije iz kuhinje uzeo nož kojim je punicu ubo u bok. Ženu je ubo u trup te je počela krvariti. Izašla je ranjena iz stana, no samo se srušila pokraj stepenica.

Susjed je prvi došao do nje i zvao pomoć. Vidio je kako su vrata stana otvorena te je ušao unutra. Stariju gospođu našao je u kuhinji. Njoj je pomogla druga susjeda koja joj je pritiskala ranu kako ne bi iskrvarila. Božo se zatvorio u sobu“, ispričali su susjedi za 24sata.

>>>PSIHIJATAR OTKRIVA MOZAK UBOJICE: ‘Bezazlene i naizgled nebitne situacije često su okidač, primjerice uvreda ili kritika’

Pokušao se ubiti pa se ubo istim nožem

Kada je shvatio što je napravio, muškarac je najvjerojatnije odlučio da će se ubiti. Ubo se je istim nožem kojim je napao obitelj te se porezao po vratu. Hitna pomoć pronašla ga je kako leži na podu te su ga, kao i žene, odmah prevezli do bolnice.

Teško ozlijeđena Milka završila je u Općoj bolnici Sveti Duh. Liječnici su se tri sata borili za njezin život, no ozljede su, nažalost, bile preteške i ona je u 20.15 te večeri preminula. Njezina majka i muž završili su u KBC-u Sestre milosrdnice. Njihove su ozljede okarakterizirane kao lakše, no zadržani su na promatranju.

Do kraja ovog izdanja kriminalističko istraživanje je još bilo u tijeku. Božu bi trebali optužiti za ubojstvo i pokušaj ubojstva.

Ovo Boži nije bio prvi put da je napao suprugu koja je bolovala od raka, doznaju 24sata. Policajci su morali intervenirati i prije godinu dana kad je pretukao suprugu. Susjedi su je vidjeli s masnicom ispod oka. Tad im je prvi put priznala da je maltretira. On je neko vrijeme proveo i na odvikavanju od alkohola u Psijatrijskoj bolnici Vrapče.

>>> KRVAVI POHOD NOŽEM: Žena podlegla ozljedama i umrla u bolnici

Komentari