MUČAN SLUČAJ U ZAGREBU: Nepokretnu i bolesnu članicu obitelji tjerao da prosi, a novac zadržao za sebe

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Zagrebačka policija dovršila je istragu nad 74-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Trgovanje ljudima“ na štetu 75-godišnjakinje. Priopćenje iz Policijske uprave zagrebačka prenosimo u cijelosti:

Prisilio ju da prosi

“Sumnja se da je 74-godišnjak u točno neutvrđenom vremenskom periodu pa sve do 13. svibnja 2022. godine, iskorištavanjem teškog zdravstvenog stanja te uporabom odnosa ovisnosti i nadzorom nad 75-godišnjom članicom obitelji, prisilo je da prosi na području grada Zagreba.

Naime, 74-godišnjak je uglavnom sredstvima javnog prijevoza, oštećenu dovozio najčešće na trg ili na trg u samoj blizini centra Zagreba te je ostavljao u invalidskim kolicima kojima se  75-godišnjakinja zbog narušenog zdravlja i teške pokretljivosti koristi.

Tada bi oštećena 75-godišnjakinja prosila novac od prolazećih građana, dok se 74-godišnjak nalazio u njezinoj neposrednoj blizini te joj povremeno prilazio i uzimao isprošeni novac koji je zadržavao za sebe”, izvijestila je Policijska uprava zagrebačka.

Zahvaljujući reakciji policije, nesretnoj je ženi pružena potrebna pomoć iz Centra za socijalnu skrb. Osumnjičeni je završio u pritvoru, a kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.


Komentari