MUČAN SLUČAJ IZ GAJNICA: Sina (3) gušio jastukom jer nije htio spavati, partnericu premlatio: ‘Izbost ću te nožem, odrobijat ću te’

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL, Ilustracija

Višestruko osuđivan i policiji dobro poznat prijestupnik Elvis Beganović nepravomoćno je osuđen na pet i pol godina zatvora zbog iživljavanja nad sinom (3) i partnericom kojoj je prijetio smrću.

“Šuti, šuti, je*em ti mater, što se dereš!”, bili su povici umalo kobne večeri 16. lipnja 2020. u stanu u Gajnicama kada je razjareni Beganović utrčao u sobu svog djeteta koje nije moglo zaspati. Stavio mu je ruku na usta kako bi zašutio, a preplašen dječačić počeo se koprcati po postelji. No otac nije imao milosti. S uzglavlja kreveta dohvatio je jastuk i pritisnuo mu ga na usta i nos.

Uspaničarena majka malenog utrčala je u sobu kako bi ga spasila od nasilnika, no suprug se nije smeo pa ju je izgrebao. U jednom je trenutku svojim tijelom legla iznad djeteta da ga zaštiti, a Beganović ju je, prema optužnici, više puta udario šakom po leđima i po glavi zadavši joj ozljede, počevši od prijeloma nosne kosti do podljeva i otoka, piše Jutarnji.

“Ubit ću te. Odrobijat ću te. Još ne spavaš, izbost ću te nožem… Zapalit ću i tebe i malog”, urlao je Beganović koji je potom osuđen zbog tri tri kaznena djela, točnije povrede djetetovih prava, pokušaja nanošenja teških tjelesnih ozljeda i prijetnji smrću.

Također, izrečena mu je sigurnosna mjera liječenja od ovisnosti od droge, a s obzirom na lošu financijsku situaciju, sud ga je oslobodio sudskih troškova, ali mu je produljio istražni zatvor jer je kazna viša od pet godina.

U kaznu zatvora će mu biti uračunato pola godine, koliko je dosad proveo iza rešetaka.

Presuda se Beganoviću nije svidjela. U sudnici je mumljao i negodovao dok je sutkinja čitala obrazloženje.


Komentari