MRTAV PIJAN IZAZVAO DRAMU! Sukobio se sa ZET-ovcem, ali ni dolazak policije nije ga smirio, ovo je bio jedini scenarij

Foto: Ilustracija/ Sanjin Strukic/PIXSELL

Na zagrebačkom Britancu, u noći s nedjelje na ponedjeljak došlo je do incidenta u koji se morala umiješati i policija. Kako je vidljivo na snimci koju posjeduje Index, službenici su morali fizičkom silom zaustaviti muškarca u alkoholiziranom stanju i to tako da su ga srušili na tlo. On se naime prethodno sukobio s vozačem ZET autobusa, a policija je slučaj detaljnije opisala za Index.

Govore kako su nešto iza ponoći zaprimili dojavu da “u vozilu javnog gradskog prijevoza muška osoba u alkoholiziranom stanju narušava javni red i mir vrijeđajući moralne osjećaje građana”.

Dolaskom na teren shvatili su da je riječ o 51-godišnjaku koji odbija postupati po zapovjedima službenika te koji iste vrijeđa i pruža otpor prilikom uhićenja. Kasnije je utvrđeno da je pod snažnim utjecajem alkohola. Imao je naime 3.04 g/kg alkohola u organizmu te je smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do otrježnjenja.

Kako bi ga uhitili, službenici su nad njim uporabili sredstva prisil, tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje, a uz optužni prijedlog zbog prekršaja iz članaka 6., 14. i 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i članka 16. Zakona o osobnoj iskaznici, prepraćen je na Općinski prekršajni sud u Zagrebu.


Komentari