‘MOŽEŠ OTIĆI S HITNOM NAKON ŠTO TE POLOMIM’: Zagrebački ugostitelj zaposlio konobaricu, silovao ju i prijetio joj smrću

Rodilje su ispričale nevjerojatna i teška iskustva (Foto: Shutterstock)

Upozorio je djevojku da ju je spreman ubiti i odrobijati 40 godina u Lepoglavi.

Djevojka iz okolice Siska pronašla je u Zagrebu posao konobarice, no nije znala da se iza lica njezina poslodavca i zagrebačkog ugostitelja R.S. (50) krije višestruko osuđivani recidivist.

Nakon što je djevojka odradila tek jedan dan na poslu, njezin ju je poslodavac silovao i nije ju htio pustiti nakon počinjenog zločina.

Prema prijavi, sve se navodno dogodilo prije tjedan dana kada se djevojka zaposlila kod R. S. u njegovom lokalu, a već istoga dana počeo joj je prijetiti zbog navodnih 300 kuna duga koje joj je posudio.

Kada je htjela napustiti lokal, rekao joj je: “Možeš otići samo s Hitnom nakon što te polomim.”

Silovao ju je u svome stanu i prijetio smrću bude li se opirala

Pred kraj radnoga vremena šef ju je, navodno, natjerao da ide s njime u stan i pozvao taksi. Upozorio ju je pritom da ju je spreman ubiti i odrobijati 40 godina u Lepoglavi ako slučajno što kaže taksistu. Kada su došli k njemu u stan, muškarac ju je odvukao u spavaću sobu, silovao i zaprijetio da će je baciti kroz prozor bude li se odupirala, piše Jutarnji list.

Prema tvrdnjama djevojke, tortura se nastavila i sutradan u lokalu odakle se u jednom trenutku mobitelom uspjela spojiti na Facebook i poslati poruku prijateljima: “Molim te dođi i pomozi mi”.

Policija privela i prijavila recidivista

Prijatelji su kontaktirali ugostitelja u potrazi za prijateljicom, no R. S. im je rekao da ona nigdje ne ide dok ne plati dug te da će on doći k njima u njihov grad i zaklati ih. Oni su, međutim, alarmirali policiju koja je brzo došla do lokala i privela ugostitelja na ispitivanje.

Nakon saslušanja djevojke ga i uhitila. Recidivistu je određen istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela jer je prema kaznenoj evidenciji ovo njegov peti postupak zbog silovanja

Policajci su R. S. kazneno prijavili za silovanje, protupravno oduzimanje slobode i prijetnje smrću njezinim prijateljima koji su joj pokušali pomoći.


Komentari