Može li priča ovog Zagrepčanina biti zamršenija: Bacili mu ‘bombu’ na kuću, zapalili automobil, a on drži ilegalno oružje

Ronald Gorsic / CROPIX

“Dobar dan, u autu imam bombu”, rečenica je koju je u utorak u 8.35 sati u prostorijama policijske postaje Dubrava izgovorio 31-godišnji mladić policijskom službeniku na prijemnom šalteru, piše Jutarnji.

Upravo je to bio dovoljan razlog panike i potpunog “lockdowna” u istoj postaji nakon čega je slijedilo ograđivanje cijelog dvorišnog dijela s parkiralištem, a potom i dolazak djelatnika Protueksplozijskog odjela PUZ-a s policijskim psom za detekciju eksploziva.

Višesatni pregled pokazao je kako je bombastična naprava bez eksplozivnog punjenja i da nema opasnosti od eksplozije, ali i da na Peugeotu kojim se dovezao nema nikakvih drugih iznenađenja.

“Kriminalističko istraživanje je još uvijek u tijeku i ne možemo ništa reći”, rekli su kratko iz policije na upit o samom slučaju zbog kojega je neko vrijeme bio paraliziran i gradski promet zbog sigurnosti građana.

Iz Jutarnjeg su uspjeli stupiti u kontakt s 31-godišnjakom, ali on je bio jednako rječit kao i policija.


“Ništa vam ne mogu reći zbog tajnosti istrage – rekao je za Jutarnji list 31-godišnji muškarac, odbivši odgovoriti barem na pitanje prijeti li mu netko s obzirom na to da se na meti nepoznatih napadača našao već dva puta.

Ipak, kako Jutarnji neslužbeno doznaje, riječ je o bizarnom raspletu događaja koji je policija okarakterizirala kao dovođenje u opasnost, a sam događaj se odvio na drugoj lokaciji u Dubravi sat vremena prije nego što se mladić pojavio s paklenom napravom u PP-u Dubrava.

Ispred jedne kuće u Dubravi, koju koristi 31-godišnjak, bačena je neaktivirana improvizirana eksplozivna naprava. Riječ je o pakiranju eksploziva s fitiljem koji nije bio zapaljen.

Mladić je napravu našao nakon što je udarila o zid kuće te ju je odlučio odnijeti na policiju. No, to nije bio prvi napad – prije tri tjedna nepoznati počinitelji zapalili su mu Audi koji se koristio i koji nije bio u njegovu vlasništvu.

Tijekom pregleda automobila u kojem je dovezao bombu, 31-godišnjak je istražiteljima otkrio kako u jednom od vozila koje koristi drži ilegalni pištolj. Bez oružja je odmah ostao te će protiv njega uslijediti prekršajni postupak. Istraga o svemu još traje.

Komentari

loading...
-->