MOTOKULTIVATOROM ZAHVATIO SESTRINU GLAVU: ‘Stroj ju je u trenutku povukao, nije joj bilo spasa’

Nesretna žena je, kako kažu u policiji, od zadobivenih ozljeda preminula na mjestu. Tijelo su prevezli na obdukciju.

U subotu 7. svibnja dogodila se stravična nesreća u Svetom Duhu u blizini Buzeta. Edvin Merlić (51) je zajedno sa svojom sestrom obrađivao polje motokultivatorom, a u jednom trenutku nepažnje sestra se sagnula u blizini stroja koji ju je povukao i gotovo na mjestu usmrtio.

“Tek što smo motokultivatorom obradili dva reda krumpira, sestra Adriana, koja mi je pomagala, sagnula se u blizini stroja da razmakne stabljike i u trenu joj je rotacijski dio uhvatio kosu i povukao je”, kazao je utučeni Edvin Merlić (51) iz Svetog Duha nedaleko od Buzeta, prenosi 24sata.

“Hitna je došla za 15-ak minuta, ali mojoj sestri nije bilo spasa”

“Ni sam ne znam kako su njene duge pletenice ispale ispod kape koju je nosila. Stroj joj je zahvatio kosu i u trenu namotao povukavši joj glavu te se odmah ugasio. Još je davala znake života. Pokušavao sam je spasiti, međutim, nisam uspio. Dok budem živ, ovo neću zaboraviti. Otrčao sam do telefona. Hitna je došla za 15-ak minuta, ali mojoj sestri nije bilo spasa”, kazao je Edvin kojemu je sestra u preminula pred očima.

Brat i sestra već godinama zajedno obrađuju motokultivatorom krumpir na njivi 500 metara udaljenoj od njihove kuće. “To smo godinama radili zajedno. Sestra mi je uvijek pomagala kod obrađivanja njiva i svih biljki. Zlo nikad ne spava i preporučam svim ljudima koji imaju ovakve strojeve da se paze mogućih nesreća koje vrebaju. Kod radnih strojeva koji imaju nezaštićen rotacioni dio motora potrebno je paziti jer je to iznimno opasno da zahvati odjeću ili dužu kosu kao što ju je moja sestra imala. Tog popodneva uopće nismo bili niti umorni da bi to vodilo nesreći”, priča nesretni Edvin.

Nesretna žena je, kako kažu u policiji, od zadobivenih ozljeda preminula na mjestu. Tijelo su prevezli na obdukciju.

>>> TEŠKA NESREĆA SA SMRTNOM POSLJEDICOM: Ženi motokultivatorom zahvatio dio tijela, preminula od ozljeda

Komentari