Morbidno priznanje: ‘Istina je, četiri godine u stanu sam držao majčin leš’

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Scene s Trešnjevke zaprepastile se susjede i policajce.

Zagrepčanu Tiboru Novaku sudi se za neprijavljivanje smrti majke Adele Novak, te za držanje njenog leša u stanu četiri godine, odnosno za povredu mira pokojnika i krivotvorenje isprave. Za te dvije točke prznao je krivu, ali izjavio je da se ne osjeća krivim za prvu točku optužnice, koja ga tereti za ostavljanje bliske osobe u teškom stanju.

Na sud je stigao iz remetinečkog pritvora, gdje se još uvijek nalazi, a obranu će iznijeti na kraju postupka.

Na suđenje će neposredno biti pozvana tri svjedoka, a od HZZO-a će se tražiti uvjerenje za rehabilitaciju za pokojnu Adelu Novak kako bi se saznalo tko je podnio zahtjev da joj se odobri rehabilitacija. Osim toga, od Stubičkih toplica također će zatražiti dokumente kako bi se vidjelo je li odobrena rehabilitcija i liječenje i tko je to točno zatražio.

Medicinsko vještačenje o Adelinom stanju nakon operacije bedrene kosti trebalo bi pokazati je li ju Tibor zaista ostavio u teškom stanju ili je istina to što govori.

Podsjećamo, nakon četiri godine od pokojnice je ostao samo polumumificirani kostur, a točan uzrok smrti još uvijek se ne zna. Čak ni Tibor nije siguran u njega, ali govori da vjeruje kako je umrla od srca . Nakon što je umrla 2012. godine, sin ju je prekrio plahtom, a pronašli su je policaji tek u studenom 2016. godine. Na njoj je tada pronađena djelomično raspadnuta pidžama i pelena za inkontinenciju.

Tibor je u Adelinu sobu ušao samo jednom nakon njene smrti i to da bi iz nje iznio svoj pisaći stol. Nakon toga na vrata je stavio lokot i nagurao ormar, keramičke pločice i vreće s ljepilom jer je u tom periodu renovirao stan.

Čak i kada je 2013. završio u Remetincu na godinu dana, Adelino tijelo bio je skriveno u stanu, a njezina mirovina je stizala. On do novaca nije mogao jer nije imao punomoć za to, piše 24sata.

>>> Četiri godine čuvao majčino tijelo u stanu: ‘Ona mi je bila sve, a ovako iako je bila mrtva, bila je pored mene’

>>> HOROR U ZAGREBU: Četiri godine majčin leš držao u stanu


Komentari