MONSTRUOZNO! NIJE ZA ONE SLABOG ŽELUCA: Pronađen pas prerezanog grkljana! (UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE!)

Željeznice net.

Iz dana u dan nas zapanjuje ljudska okrutnost.

Udruga FALA, udruga za promicanje socijalne osjetljivosti, zaštite i poboljšanja kvalitete života i popularizacija terapijskog i rekreativnog jahanja, na svojoj je Facebook stranici objavila šokantne fotografije. Naime, u blizini sjedišta njihove udruge, na jezeru kod brane u PP Medvednica Gornja Kustošija, pronađen je pas prerezanog grkljana!

Udruga napominje da su prošle godine ozlijeđeni njihovi psi, no srećom, ozlijede su sanirane samo šivanjem. Ipak, zločini se nastavljaju bez ikakvog nadzora.

Podsjetimo, u subotu, 24. rujna, objavili smo vijest o zakamufliranim čavlima na Medvednici, koje je netko postavio s ciljem sabotaže biciklista. Osim što je u pitanju jedina biciklistička staza na Medvednici, počinitelj je svojim potezom ugrozio i šetače, ali i djecu koja se nerijetko spuštaju niz tu stazu. A već dan poslije ljudski um ponovno zgražava.

Nije poznato tko je počinitelj, niti u čijem je vlasništvu nesretni pas, no ovim putem apeliramo na građane da, ukoliko imaju bilo kakvu informaciju, dojave to policiji. Kazneni zakon Republike Hrvatske, člankom 205., propisuje kaznu od godine dana zatvora za  zlostavljanje i ubijanje životinja. Nažalost, ovo je dokaz da, premda su sankcije propisane, trebale bi biti strože i adekvatnije se sprovoditi.

Životinje nisu u mogućnosti izboriti se same za sebe, njihov glas ne može se čuti. Upravo zbog toga, iživljavanje nad njima najčešće je brutalno i završava ovakvim prizorima. Još jedan nevini život završio je nasilnim prolijevanjem krvi zbog nečijeg bolesnog uma i izostanka hitne intervencije.

>>>TKO JE KADAR NAPRAVITI NEŠTO OVAKVO? Odvratan čin na Medvednici (FOTO)


Komentari