MONSTRUMU S VOLOVČICE SUDIT ĆE SE ZA TEŠKO UBOJSTVO: Slao žrtvi prijeteće poruke: ‘…Kurvo. Ubit ću te, ubit ću te već sutra’

prigorski.hr / Ilustracija

Policija je potvrdila nakon saslušanja obrane da je David Komšić (19) optužen za teško ubojstvo Kristine Krupljan (18), prema članku 111. Kaznenog zakona RH.

Život Kristine Krupljan (18) ugašen je u srijedu oko 21.30 sati zbog višestrukih ubodnih rana nožem. Njezin ju je bivši dečko David Komšić (19) ubo preko 30 puta pred njezinom zgradom gdje živi, te ju ostavio u upaljenom autu, nakon čega se dao u bijeg. Pretpostavlja se da je pobijesnio nakon što je saznao za njezinog novog partnera s kojim bila trudna 2 mjeseca.

Nakon ubojstva je, kažu svjedoci, otrčao na drugi kraj Volovčice, ušao u obiteljsku vilu, vikao “Zovite Hitnu, zovite policiju”, i potom se predao u policijsku postaju. 

Potvrđeno je da Komšić u vrijeme počinjenja zločina nije bio pod utjecajem alkohola ili opijata. David Komšić će nakon dovršenog kriminalističkog ispitivanja biti priveden uz kaznenu prijavu u Državno odvjetništvo.


Čalnak 111.
Čalnak 111.

Nož je odbacio u kontejner za smeće u Vukovarskoj ulici.

>>> Ubojici s Volovčice prijeti 10 godina zatvora, Kristinu je ubilo preko 30 bijesnih uboda nožem

Prema riječima Kristinine majke, to je trebala biti “oproštajka za dobra stara vremena i službeni prekid”, piše Jutarnji list.

Njezina majka dodala je da je Kristinu shrvala prometna nesreća na Sveticama kada je David usmrtio pješaka. Bilo joj je žao što je izgubio vozačku, a ona je prošle godine položila vozački te joj je tetak Nikola Šantić, kao nagradu, poklonio svoj stari Opel. U studenom ga je David s trojicom prijatelja, ako je suditi prema prijavi, demolirao na Bukovačkoj. U popravak su uložili 10 tisuća kuna, a taj slučaj nije okončan.

>>> Ubojici s Volovčice prijeti 10 godina zatvora, Kristinu je ubilo preko 30 bijesnih uboda nožem

Bilo je pitanja vremena?

Kristinina majka Vesna ispričala je za medije kako je bilo samo pitanje vremena kad će joj nauditi.

“Davidu nije odgovaralo što je odlučila prekinuti i što je u drugoj vezi s dobrostojećim arhitektom iz Pule, koji živi na Trešnjevci i s kojim je bila trudna dva mjeseca. Eto, samo mogu zaključiti da ju je ubio jer je i dalje bila dobra s njime kad je on prema njoj bio najgori”, kazala je majka ubijene djevojke.

Iako, kaže majka, o vezi s Davidom nije previše pričala, majka kaže da je vidjela da ju nešto muči jer bi nakon druženja s Davidom kući dolazila ljuta. Majka je, kaže, često strahovala da bi se “David i za smrt njezine kćeri mogao izvući ili proći lišo”.

Pritom je mislila na prometnu nesreću u travnju prošle godine kada je David usmrtio umirovljenika i oca osmero djece koji je pretrčavao kolnik.

Zgazio je čovjeka i nikom ništa. Prijavljivali smo ga za prijetnje i opet ništa”, kaže majka.

Također, Kristina je, kaže njezina majka, bila miljenica Davidove obitelji i često bi ih posjećivala, dok bi David u stan Krupljanovih ulazio samo kada bi Kristina bila sama.

>>> Detalji krvavog ubojstva: Osumnjičeni već prijavljivan zbog nasilja, nedavno autom usmrtio oca osmero djece

>> ŠOKANTNA ISTINA O UBOJSTVU ZAGREPČANKE: Smrt djevojke mogla se spriječiti, evo tko je zakazao!

‘Ja sam izvanbračna Davidova supruga. Očekujemo rođenje djeteta’

Davidu Komšiću (19) sud je 2015. godine izrekao mjere zabrane približavanja, no on je zabranu prekršio nekoliko puta.

Ukrao joj je i mobitel. Udario ju je nogom u glavu. Čak mi je policajac u postaji rekao jednom prigodom: ‘Davida nam je već preko glave’. S njim kao da se nitko ne želi baviti“, kazala je majka ubijene djevojke.

Na svaku je prijavu policija, ističu iz PUZ-a, reagirala, piše Jutarnji list. Svjedoče o tome i mnogi sudski dokumenti Općinskoga kaznenog suda u Zagrebu, Odjela za mladež, gdje se protiv Komšića vode postupci. Pa je tako od prosinca 2014. do svibnja 2015. Kristini slao uvredljive i prijeteće SMS-ove: “…Kurvo. Ubit ću te, ubit ću te već sutra”.

Međutim, Kristina je u sudnici ili u tužiteljstvu i tijekom odustajanja od daljnjeg progona kazala: “Ja sam izvanbračna Davidova supruga. Očekujemo rođenje djeteta. Namjeravamo se oženiti”, piše Jutarnji list.

>>> STRUČNJAK O MONSTRUOZNOM UBOJSTVU: ‘Ona je odabrala nasilnika, trebalo ih je liječiti’

‘Vesna je totalno poludjela od očaja, a ja sam se izgubila’

Kristinina baka Marija ne prestaje plakati, a u mislima su joj posljednje Kristinine riječi koje joj je uputila par sati prije ubojstva.

“Kad se vratila od prijateljice, pitala sam je što će jesti. Rekla mi je: ‘Nisam gladna. Idem još van, ali neću dugo’. Ne sjećam se je li se baš sredila za izlazak ili ne. Ali ona se uvijek lijepo oblačila. Držala je do odjeće. Ima jako puno pari cipela. One su joj slaba strana”, ispričala je baka za Jutarnji list.

“Kad nam je susjed rekao da su nam Kristinu ubili, Vesna je totalno poludjela od očaja, a ja sam se izgubila. Dok su vani obavljali očevid uz tijelo, nama je Hitna pružala pomoć”, ispričala je Kristinina baka Marija, koja tvrdi kako je Kristini često znala govoriti da David nije za nju, no unuka joj je govorila da se ne miješa.

Novog Kristinina dečka ni baka ni majka nisu upoznale i gotovo ništa o njemu ne znaju.

>>> Oglasila se obitelj Davida Komšića: ‘Mi nismo ni lopovi ni kriminalci, to je dijete napravilo od ljubomore’

Komentari