Monstrumi koji su ledili krv u žilama: Od veljače čak 7 stravičnih ubojstava potreslo Hrvatsku

Što to pomrači ljude i nagna ih da oduzmu život?

Bila je ovo crna godina za Hrvatsku, a tek smo prešli polovicu. Mnogi mladi životi ugašeni su jer se nekome pomračio um, jer psihoze nisu uočene i liječene na vrijeme, jer sustav nije reagirao… Sve je krenulo u veljači, a nakon toga su se stravični slučajevi samo redali.

David Komšić je Kristinu Krupljan izbo više od 70 puta

Stravičan niz krenuo je 22. veljače oko 22 sata. Beživotno tijelo Kristine Krupljan pronađeno je u automobilu, na parkiralištu ispred njezine zgrade. Veza dvoje mladih ljudi bila je turbulentna od samog početka, a Kristina ga je već prijavljivala policiji. Kobne večeri s snjim je išla na posljednju, oproštajnu večeri. Tog dana mu je kazala da je trudna s drugim, a Komšić je do tog trena živio u uvjerenju da su još uvijek u vezi.

Večerali su u Nocturnu, a tijekom večere Kristina mu je sve željela objasniti. Nikada nije dobila priliku za to.

Kada su stigli ispred njezine zgrade David je iz torbice izvadio nož, ubo ju je jednom i samo je nastavio bosti, nije se mogao zaustaviti.

“Izvukao sam kuhinjski nož iz Calvin Klein torbice i zabio joj ga u vrat. Čuo sam njezin vrisak i onda mi se smračilo. Znam samo da sam je nastavio bosti. Ne sjećam se svega. Izgubio sam se kompletno”, kazao je na ispitivanju.

Nakon stravičnog čina nazvao je oca i rekao: “Mislim da sam ubio Kristinu”, dok je policiji potpuno hladnokrvno i bez ijedne emocije kazao: “Ja sam je zaklao”.

Sada, četiri mjeseca nakon stravičnog ubojstva, protiv Komšića je podignuta optužnica u kojoj ga se tereti za teško ubojstvo, a kao motivi su navedeni ljubomora i odmazda jer nije mogao prihvatiti da je Kristina u vezi i trudna s drugim.

Tin Šunjerga krvavo je presudio roditeljima

Tek nešto više od mjesec dana nakon Kristininog ubojstva, točnije 25. ožujka, Hrvatsku je potreslo još jedno. Tin Šunjerga (20) ubio je vlastite roditelje, a policijska potjera za njim protegla se skroz do Zagreba.

“Postoji osnovana sumnja da je prvookrivljeni 20-godišnjak (Tin Šunjerga, op.au.) u popodnevnim satima 25. ožujka 2017. u Čistoj Velikoj obio sef smješten u obiteljskoj kući i iz njega uzeo očev pištolj te potom pozvao svog prijatelja, drugookrivljenog 20-godišnjaka da ide s njim u polje gdje su njegovi roditelji obavljali radove, na što je ovaj pristao ne znajući za njegove namjere. U vrijeme dok je prvookrivljenikova majka upravljala automobilom marke Citroen Saxo šibenskih registarskih oznaka pri povratku kući, osnovano se sumnja da je prvookrivljenik ispalio metak u majčinu glavu u predijelu potiljka uslijed čega je ona zadobila ozljedu (prostrijelna rana glave i mozga) od koje je odmah preminula. Osnovano se sumnja da se potom uputio prema obiteljskoj kući i došao do garaže u koju je u međuvremenu iz polja stigao i njegov otac, pa je iskoristivši trenutak dok mu je otac bio okrenut leđima, sa udaljenosti od 30-tak centimetara od njegove glave, ispalio hitac u predjelu očeva potiljka nanijevši mu prostrijelnu ranu glave i mozga od koje je otac preminuo na mjestu događaja”, priopćili su iz policije.

Nakon dvostrukog ubojstva, Šunjerga je otišao na tulum gdje se povjerio prijateljima da je ubio roditelje, no nitko od njih to nije prijavio policiji. Ubojici je određen istražni zatvor, a u međuvremenu je završio i u psihijatrijsoj bolnici zbog psihičkog sloma.

Uskrs zavijen u crno

Ante Škember poginuo je od ruke Džemala Paloša Kobre, čovjeka koji je u kući držao cijeli arsenal oružja. Tog kobnog Uskrsa, 18. travnja, gotovo mjesec dana nakon što je Šunjerga ubio roditelje, ovaj čovjek ubio je mladića zbog autobusne karte.

Škember je ušao u bus 268 kod Avenue Malla, ali odbio je kupiti kartu jer je mislio da je na Uskrs prijevoz besplatan. Dolaskom na stanicu u Oreškovićevoj vozač je zaustavio bus i odbio rkenuti dok Škember ne kupi kartu ili ne napusti vozilo. Razvila se prepirka, a i sve se umiješao i Kobra, koji se ubrzo i fizički sukobio s mladićem. U cijeloj toj strci “ispali” su iz autobusa, a Džemal Paloš je brzinom munje izvukao “skakavac” i ubo Škembera, zadajući mu smrtonosnu ozljedu.

Hladnokrvno se nakon toga vratio u bus i nastavio vožnju dok je Škember pao na koljena i uzimao svoje posljednje udisaje. Ubojica je kasnije sjeo na bus i otputovao u Dalmaciju, kasnije je u policiji kazao: “Mislio sam da sam ga samo piknuo”.

Mladiću je pokušao pomoći vozač koji je stigao sa sljedećim busom, on je pozvao i hitnu, a liječnici su se za njegov život borili do 21 sat, kada je i poginuo. Naime, Džemal Paloš Kobra presjekao mu je aortu.

Malenog Denisa ugušila je majka monstrum

Ponovo je mjesec dana prošlo, a onda nas je potreslo novo stravično ubojstvo. Ovo je možda najgori slučaj od svih, ovdje je život izgubio trogodišnji dječačić koji je nažalost za majku dobio ženu kojoj je smetao.

Pola sata nakon ponoći Chiara Rojnić došla je u policijsku postaju kako bi prijavila nestanak svog trogodišnjeg sina. Policajcima je njezina priča odmah bila sumnjiva jer je kazala kako se trogodišnje dijete samo igralo u parku isred zgrade, ali zato što je navodno nestalo u predvečernjim satima, a ona je nestanak prijavila tek nakon ponoći.

Bez obzira na sumnje policija pokreće potragu, Chiara je čak zvala i susjede kako bi ih pitala jesu li vidjeli Denisa, ipak oko 7 sati ujutro došlo je do velikog obrata. Chiara je stigla u policiju i kazala da zna gdje je dijete. Odvela je policajce do uvale Mandrač, gdje u plićaku ležalo beživotno tijelo malenog Denisa, a 20-ak metara od njega stajala su kolica. Ubrzo nakon pronalaska tijela zaključeno je da se radi o nasilnoj smrti.

U ubojstvu su sudjelovali i Burim Ademi i 14-godišnjakinja, koja je nekoliko dana prije nestala iz doma u Puli. Djevojčica je Chiari pomogla u ubojstvu, a Burim je smislio priču o nestanku dječaka. Chiara je ubrzo priznala da je Denisa ubila jer ga se htjela riješiti kako bi mogla otići u Makedoniju i jednostavno joj je smetao.

Majci monstrumu prijeti i do 40 godina zatvora, a odvjetnik Zvonimir Hodak potvrdio je da će psihijatrijsko vještačenje biti ključno u ovom slučaju. Prihijatar Vladimir Gruden kazao je, pak, da se u ovom slučaju najvjerojatnije radi o narcisoidnom poremećaju osobnosti, odnosno sebe je stavljala ispred djeteta koje joj je bilo smetnja.

Ljuborna bivša ubila mladića u Varaždinu

Nikola Turek preminuo je u noći 15. lipnja, nakon smrtonosne ozljede koju mu je zadala bivša djevojka Nuša. Ubijenog bajkera bivša je uznemiravala već neko vrijeme iako su davno prekinuli, a kobne noći navodno ga je namamila da se nađi negdje uz rijeku Dravu. Između 3 i 3.30 sati ujutro ubola ga je u lijevu stranu vrata i presjekla mu karotidnu žilu, nikola je počeo obilno krvariti, a ubojica je pobjegla. Nikola se nekako dovezao do Kumičićeve ulice gdje je kasnije i pronađen.

Nuša je kasnije policajcima kazala kako ju je Nikola pokušao silovati i da se samo branila, no ubrzo se javio još jedan mladić koji je kazao da je i njega lažno optužila za pokušaj silovanja.

Nikolina obitelj je, prema njegovoj želji, darovala njegove organe. Naime, bio je strastveni bajker i bio je svjestan posljedica koje vrebaju na cestama pa je obitelji kazao da doniraju njegove organe ako mu se nešto dogodi.

Djevojčicu (14) ubila psihički nestabilna sestrična

Ovaj, najnoviji slučaj iz horora dogodio se 20. lipnja, a život je oduzet 14-godišnjakinji Sari. Ona je došla na ljetne praznike kod rodbine na ranč Mala Mila i kobnog jutra ostala je u krevetu još malo odmoriti dok je ostatak obitelji otišao u polje. Kada su se vratili djevojčicu su pronašli ukrvi, izbodenu kraj kreveta. Nazvali su Hitnu, no dugo ima je trebalo da stignu jer se ranč nalazi u zabačenom predjelu, ipak, liječnički tim svim silama pokušao je oživjeti Saru, nažalost, bilo je kasno.

Sarina sestrična Ivana (29) nestala je nakon ubojstva, upravo zbog toga sumnja je pala na nju, iako je ispitana cijela obitelj koja je bila na ranču. Ona je studirala u Zagrebu, ali studij je morala prekinuti zbog psihičkih problema. Upravo psihoza, navodno, je krivac za stravično ubojstvo, psihijatri su potvrdili da je moguće da je zbog toga sestrična mislila kako je malena Sara kriva za nešto loše što joj se događa u životu.

Ubio suprugu, otišao u crkvu u izgradnji i objesio se

U noći sa srijede na četvrtak, pola sata iza ponoći, u Splitu, u kući na predjelu Kamen-Šine pronađena je mrtva 53-godišnja Marija B. Policija je odmah posumnjala na nasilnu smrt. Kako se doznaje, nesretna žena upucana je u glavu. Nakon očevida će biti obavljena i obdukcija koja će otkriti točne uzroke smrti jer je bilo i drugih ozljeda.

Odmah nakon pronalaska tijela, krenula je i potraga za suprugom Dragomirom. Splitska policija potvrdila je da su njegovo tijelo pronašli su jutros u obližnjoj crkvi u izgradnji. Na tijelu nije bilo tragova nasilja. Muškarac se objesio.

Državno odvjetništvo naložilo je obdukciju. Očevid je potrajao do pet sati ujutro. Mariju je mrtvu pronašla kćer kada se vratila kući.

 


Komentari