MOKRI I PROMRZLI! Policija spašavala 16 imigranata, zapeli na području koje je poplavila Sava

Policijska potraga, Ilustracija (Foto: Ivan Lackovic / CROPIX)

Na nepristupačnom terenu nedaleko od Donje Bebrine, između zaštitnog nasipa i korita rijeke Save, policija je pronašla 16 imigranata koji su ilegalno prelazili granicu između Hrvatske i susjedne BiH.

Granična policija se zaputila na teren nakon što je Policijska uprava brodsko-posavska, dobila dojavu kako je više ljudi na tamošnjem poplavljenom području te im je potrebna pomoć.

“Zatečene osobe doveli su do zaštitnog nasipa te su ih službenim vozilima prevezli u policijsku postaju. Riječ je o 16 stranaca – devet državljana Iraka, pet Kube te dva državljana Sirije, među kojima je i troje djece, koji su nezakonito čamcem prešli državnu granicu i ušli u Hrvatsku”, kazala je policija u svome priopćenju.

Foto: PU Brodsko-Posavska

Stranim državljanima, mokrima i promrzlima, pružena je medicinska pomoć te im je, u suradnji s hrvatskim crvenim križem, dana i suha odjeća, obuća, kao i topli napici i hrana.

Kako je navela policija, provedena je standardna procedura protiv članova ove skupine jer su ilegalno ušli na teritorij Republike Hrvatske.


Komentari