Mladići priznali da su Mamiću ukrali alkohol i košulje, ali ne i skupe satove

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

 

Nisu imali za izlazak pa su završili u Mamićevoj vili na Tuškancu.

Četiri mladića optužena su zbog provale u vilu Mamićevih. Njih se sumnjiči da su ukrali vrijedne satove, ali oni priznaju samo da su uzeli nekoliko košulja, sto eura i alkohol koji su kasnije popili.

“Nismo imali novca za noćni izlazak pa smo došli na ideju da se zaputimo prema centru Zagreba gdje bismo mogli nešto isprositi“, rekao je Daniel Stojanović (20) zvani Muto, jedan od četvorice mladića optuženih da su 5. veljače prošle godine provalili u vilu Zdravka Mamića na zagrebačkom Tuškancu i ukrali satove i nakit u vrijednosti od 350 tisuća kuna.


Iskaz je dao policiji nakon što je 16. veljače uhićen s trojicom kompanjona. Optužnica je nedavno potvrđena, a prema njoj, mozak cijele ekipe bio je Tino Marinković (26), zvani Valnetino, u “igri” su i dva maloljetnika.

Vrata vile bila su otključana?

Mamić, navodno, uopće nije primijetio da mu nedostaju tri vrijedna sata

“Tog dana došao sam do šogorice u Novi Zagreb i zamolio je da mi posudi auto kako bih djecu odveo u bolnicu. Pristala je i dala mi ključeve Volkswagen Tourana, nakon čega sam pokupio Stojanovića i drugu dvojicu te smo krenuli prema kući Zdravka Mamića kako bi od njega isprosili novac”, rekao je nakon uhićenja Marinković.

Kada su stigli pred Mamićevu vilu, navodno su, nekoliko puta pozvonili, ali nitko nije odgovarao. Kada su shvatili da nema nikoga preskočili su ogradu visoku dva metra. Stubama su se popeli do staklenih vrata, za koja tvrde da su bila otključana, te su ušli u vilu. Ipak, očevidom je utvrđeno da su vrata nasilno otvorena.

“Iz kuće smo ukrali samo sto eura i nekoliko košulja koje smo nagurali u jastučnicu, a osim toga uzeli smo i nekoliko boca alkoholnih pića koje smo kasnije popili”, tvrde provalnici koji odbacuju sve optužbe o krađi skupocjenih satova i nakita.

Sam Zadravko Mamić isprva uopće nije primijetio da mu nedostaju tri muška sata  i jedan ženski vrijedni po 10 tisuća eura, “Hublot” koji u sebi ima dva reda dijamanata, crni “Audemars Piguet”, također crni “Ulysse Nardin” i jedan ženski srebrno-zlatni “Rolex”.

Provalnicima je trebalo pola sata da pretraže vilu

“Svi satovi, baš kao i jedna srebrna narukvica i dva zlatna lanca, vrijedni oko 50 tisuća kuna, koji su također ukradeni, nalazili su se u sobi moje kćeri, i zbog toga isprva nisam uočio da išta nedostaje. Čim sam shvatio što se dogodilo, sve sam prijavio u policijsku postaju, s tim da napominjem da su razni predmeti bili razbacani po čitavoj kući”, izjavio je Mamić.

Provalnicima je trebalo pola sata da pretraže prostor cijele vile u kojoj se nalazi čak i dizalo. Policiji su u potrazi pomogle snimke nadzornih kamera, ali i otisci prstiju pronađeni na omotnici ostavljenoj na podu, piše Večernji.

Komentari