MLADIĆ REKETARIO SVEĆENIKA: Prepisao mu dva auta, vikendicu na moru i dao veliku svotu novca

Ilustracija (Foto: Unsplash)

Općinsko državno odvjetništvo pokrenulo je istragu protiv 26-godišnjeg mladića za kojeg se sumnja da je nekoliko godina iznuđivao 60-godišnjeg svećenika na virovitičkom području zbog čega mu je župnik u strahu za život dao gotovo 100.000 kuna, darovao svoja dva automobila vrijedna 17.000 eura i vikendicu na moru vrijednu najmanje 50.000 eura, a sumnja se da mu je nastala sveukupna materijalna šteta od 600 tisuća kuna, doznaje Danica.

Iako nije poznato u kakvom su odnosu bili i kako mu je sve to pošlo za rukom, poznato je da je sve počelo 2019. godine kad je iznuditelj zaprijetio da će se ubiti te da će počiniti zlo i svećeniku ako mu ne bude davao novac.

Prvo mu je svećenik u više navrata isplaćivao iznose od nekoliko stotina kuna da bi potom dobio i prijetnju nožem pa je morao uplatiti 30.000 kuna kako bi 26-godišnjak platio dugove, što je svećenik u konačnici i učinio u strahu za vlastiti život.

U veljači 2019. svećenik je dobio nekoliko SMS poruka u kojima ga 26-godišnjak prijeteći traži da mu plati dugove. Svećenik mu je tom prilikom prepisao vlastiti automobil, kojeg je mladić prodao za oko 8000 eura.

U rujnu iste godine, mladić je svećeniku prijetio i prislonio mu užareni predmet na tijelo zbog čega je svećenik u strahu za život kod javnog bilježnika ovjerio ugovor o darovanju vikendice.

Sumnja se kako je 26-godišnjak za nju dobio najmanje 50.000 eura, a samo mjesec dana nakon toga, svećenik mu je prepisao i svoj drugi automobil čija je vrijednost oko 9000 eura.

Svećeniku je prekipjelo nakon incidenta u prosincu prošle godine, kada mu je 26-godišnjak tijekom vožnje uperio pištolj prema njemu i zaprijetio da će pobiti njega i njegove bližnje ako mu ne donese 57.000 kuna kako bi podmirio svoja dugovanja. Iako mu je svećenik dao 50.000 kuna, kasnije je otišao na policiju i sve prijavio.


Komentari