Mladić koji je pregazio slavnog glumca otprije je poznat policiji

Foto: Damir Krajac / CROPIX/ilustracija

Osječko-baranjska policija potvrdila je da je 22-godišnji vozač, koji je 21. prosinca u Osijeku automobilom pregazio glumca osječkoga HNK Aleksandra Bogdanovića, koji je od ozljeda umro, recidivist prometnih prekršaja.

Iz policije nisu željeli potvrditi da je vozač koji je Bogdanovića pregazio na zebri i onda pobjegao s mjesta nesreće 22-godišnji Branislav Smiljanić.

Poručili su kako ne mogu govoriti o pojedinostima policijskog postupanja “prema osobi o čijem se identitetu u javnosti nagađa”, ali mogu potvrditi da je on “u kategoriji recidivista prometnih prekršaja” te da je policija i prije prilikom utvrđivanja prekršaja postupala u skladu sa zakonskim ovlastima.

Novi detalji: 2017. skrivio prometnu nesreću s ozlijeđenom osobom

Index neslužbeno doznaje da je Smiljanić prije dvije i pol godine, u ljeto 2017., skrivio prometnu nesreću u kojoj je jedan čovjek lakše ozlijeđen.

Smiljanić je tada bez položenog vozačkog vozio Audi.

Ipak, izvor je kazao kako nije točna informacija koja se pojavila u javnosti da je dosad izazvao tri prometne nesreće ili one nisu bile evidentirane.

No riječ je o osobi s više prometnih prekršaja.

Policija tvrdi da su o svemu izvijestili javnost

Ističu da su o nesreći pravodobno izvještavali javnost preko medija koji su se interesirali te su komunicirali s glasnogovornikom Policijske uprave. Tvrde i da su mediji o prometnoj nesreći više doznali i preko dnevnog izvješća Policijske uprave od 23. prosinca.

Oni su u ponedjeljak, 23. prosinca, samo spomenuli ukupan broj nesreća na području PU osječko-baranjske i ukupan broj nesreća u Osijeku tijekom vikenda, no o konkretnoj nesreći nisu izvijestili detaljnije.

Iz policije su rekli, kako je to jučer Indexu rekao i glasnogovornik Zoran Kan, da je osumnjičeni 22-godišnjak, koji je pobjegao s mjesta nesreće pronađen nakon otprilike pola sata te da je nakon očevida uhićen i doveden u policijske prostorije.

22-godišnji Branislav Smiljanić. kojeg tužiteljstvo sumnjiči za izazivanje prometne nesreće i nepružanje pomoći u srijedu je ispitan u Općinskom državnom odvjetništvu, a onda je prepraćen u istražni zatvor.

Otac Branislava Smiljanića je policajac?

Njegov se otac, u dostupnim podacima, navodi kao zaposlenik Prve policijske postaje u Osijeku. Na novinarske upite ništa nije htio komentirati.

“Sućut da, i to izuzetno veliku. Ništa drugo neću govoriti”, rekao je za Index otac Branislava Smiljanića i poklopio prije nego što smo ga uspjeli pitati kako on kao policajac nije spriječio da mu sin vozi bez vozačke dozvole.

Pregazio glumca na zebri, pobjegao i ostavio ga da leži na cesti ispred zgrade u kojoj je živio sa suprugom i sinom

S Branislavom Smiljanićem su kobne večeri u automobilu bili prijatelji i 18-godišnja djevojka. Nesreću je, prema dostupnim informacijama, skrivio Kijom Sorento, čiju je fotografiju objavio i na Facebooku.

Osječko-baranjska Policijska uprava izrazila je duboku sućut obitelji Aleksandra Bogdanovića, koji je od ozljeda umro 25. prosinca u osječkome Kliničkome bolničkom centru.

Osumnjičeni 22-godišnjak je u istražnom zatvoru, koji mu je na prijedlog osječkog Općinskog državnog odvjetništva odredio sudac istrage osječkoga Županijskog suda.

Tužiteljstvo ga tereti da je automobilom, prije nego što je stekao pravo na upravljanje njime, na obilježenome pješačkom prijelazu udario Bogdanovića te se, iako svjestan da ga je ozlijedio, udaljio s mjesta nesreće a da mu nije pružio pomoć, niti je o tome obavijestio policiju.

22-godišnjak je Bogdanovića pregazio doslovno pred zgradom u kojoj  je živio sa suprugom i sinom. Kobne se večeri vraćao kući iz kazališta, nakon predstave Kabaret Beckett.


Komentari