MLADIĆ IZLUDIO SUSJEDE: Zbog njega su imali problema s tlakom te su namjeravali potražiti pomoć

Foto: Bruno Konjevic / CROPIX/Ilustracija

Mladić (18) je na sudu proglašen krivim zbog toga što je u svom stanu preglasno igrao videoigre na kompjuteru.

Prema presudi, u stanu je od 10. listopada do 10. prosinca od 20 sati pa sve do ponoći “učestalo narušavao javni red i mir na način da je na trećem katu u stanu stvarao buku i galamio, udarao predmetima po cijelom stanu. Zadnji put tijekom noći na 10. prosinca, što je smetalo susjedu jer nije tijekom noći mogao spavati i time mu se pogoršalo njegovog psihofizičko stanje“, stoji u presudi prekršajnog suda.

Mladić koji živi u Požegi, je nezaposlen te nema primanja, branio se kako u stanu često na kompjuteru igra videoigrice odnosno turnire, a ima mikrofon pa putem njega komunicira s prijateljima i eventualno ponekad glasnije priča, a zidovi nemaju zvučnu izolaciju. Na sudu je rekao kako mu se nekoliko puta zbog toga požalio susjed iz stana ispod, ali da se nije bunio nitko od drugih stanara.

Nije smetalo drugima

Susjed se požalio kako zbog njegovog ponašanja supruga i on imaju problema s tlakom te su namjeravali pomoć potražiti na hitnom prijemu. Naglasio je i da mladić stvara buku kada mu kod kuće nisu roditelji.

Predstavnik stanara je kazao da mu je poznato da se susjed žalio na mladića te je obilazio stanare i pitao ih smeta li buka još nekome. Nije čuo da se netko od njih požalio na buku.

Sudac je na koncu mladića kaznio za remećenje javnog reda i mira. Mora platiti 450 kuna kazne i podmiriti 150 kuna troškova postupka, piše danica.hr.

Komentari