Mladić (24) opelješio muškarca za 900 tisuća kuna i zavarao nekoliko institucija! Ovakva prijevara s ugovorima se ne viđa svaki dan

Photo: Pixabay, Ilustracija

Iako ima samo 24 godine, mladić je uspio prevariti više ljudi pa u džep spremiti gotovo milijun kuna. Naime, krivotvorio je ugovor i upisao se kao vlasnik nekretnina pa ih je potom prodao za oko 900.000 kuna.

Prijevara se odigrala u više etapa. Prvo je pribavio krivotvoreni Ugovor o kupoprodaji nekretnine na kojem se nalazila krivotvorena ovjera javnog bilježnika pa se s tim ugovorom lažno prikazao da je kao kupac, priopćila je policija.

Potom je kupio više nekretnina na Bukovcu, a 30. siječnja 2020. godine upotrijebio je ugovor kao pravi, predavši ga u Zemljišnoknjižni odjel Općinskog građanskog suda u Zagrebu.

Na taj je način doveo u zabludu službenike Suda koji su temeljem Ugovora u zemljišnim knjigama uknjižili pravo vlasništva nad navedenom nekretninom u korist 24-godišnjaka.

Nakon uknjižbe prava vlasništva, mladić je doveo u zabludu muškarca koji je htio kupiti nekretnine te je 26. veljače 2020. godine kao prodavatelj s njim sklopio Ugovor o kupoprodaji navedenih nekretnina, temeljem kojeg mu je oštećeni isplatio novčani iznos od oko 900.000 kuna.

No, dolijao je policiji koja ga tereti za više kaznenih djela, tj. „krivotvorenje isprave“, „ovjeravanje neistinitog sadržaja“ i „prijevaru“.


Komentari