MISTERIOZNI NESTANAK MLADOG SLOVENCA: ‘Brat se nije žalio ni na što, ovo što proživljavamo sada je užas’

Blaž Ritoša, karta (Foto: Facebook)

I dalje nema traga Blažu Ritoši, kojem se od ponedjeljka 13. lipnja gubi svaki trag, kada je krenuo iz slovenskog Kopra prema Poreču gdje ga je čekala majka. Policija istražuje okolnosti nestanka i traga za njim.

“Blaž živi s bakom u Ljubljani, gdje i radi. Tog je dana, 13. lipnja, krenuo vlakom iz Ljubljane prema Kopru, gdje se na željezničkom kolodvoru iskrcao s biciklom. U 7.30 sati javio je mami da je došao u Kopar i da dolazi k njoj. Budući da radi kao Woltov dostavljač na biciklu, bio je u formi te mu je preko Buzeta po Parenzani trebalo otprilike šest sati vožnje jer je tom rutom jednom već išao, u veljači”, rekla je njegova sestra Marta za Jutarnji list. Međutim, do odredišta nije stigao.

“Prošle smo subote dobili posljednju lokaciju njegova mobitela na dan nestanka. Riječ je o triangulaciji Vanganel – Lopar – Pomjan. Ne znam što da mislimo. Ne može čovjek samo tako nestati”, ispričala je sestra nestalog mladića.

“Proživljavamo užas”

Nakon što je Blaž nestao, sestra je autom više puta detaljno prošla trasu kojom se on najvjerojatnije kretao biciklom, a spomenuto područje su temeljito pretražile hrvatska i slovenska policija. Angažirali su i potražne pse, helikopter, a za mladićem su tragali i lokalni vatrogasci, ali potraga nije donijela rezultate.

“Proživljavamo užas. Ništa nam više nitko ne govori. Pitanja je mnogo, a odgovora nema. Je li nam bio čudan? Brat se ni na što nije žalio, govorio da ga nešto tišti ili da ima problema pa je nastanak sve još više uznemirio. Indicije, naravno, uvijek postoje, ali teško je išta sada govoriti. Razgovarala sam s bakom, koja je rekla da je Blaž onog jutra kad je odlazio na vlak bio normalan, pozdravio se, zagrlio je i otišao biciklom prema postaji. Ničim nije odavao da nešto planira, a kamoli nestati”, kazala je sestra i dodala kako su od policije dobili podatak da Blaž slovensko-hrvatsku granicu službeno nije prešao.

U trenutku nestanka nosio je plavo-bijelu majicu, kratke crne hlače, crne tenisice Nike, a nosio je i crni ruksak i zelenu kapu.


Komentari