MISTERIOZNA SMRT SABLAZNILA HRVATSKU: Kosti su bile u vreći za spavanje, a glava nekoliko metara dalje

Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Planinari, koji su pronašli tijelo, ispričali su kako su se kosti nalazile u vreći za spavanje, dok je glava bila nekoliko metara dalje, a pronađeno je i još nekoliko predmeta.

U utorak 3. svibnja oko 19 sati pronađen je kostur na padinama Biokova. Za sada je utvrđeno kako je riječ o muškoj osobi, a patološki odjel splitskog KBC-a također je utvrdio kako se na kosturu ne naziru tragovi nasilne smrti, prenosi Slobodna Dalmacija.

Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) tijelo je pronašla 25 minuta hoda od glavne ceste, na nepristupačnom terenu do kojeg se ne može doći automobilom i vrlo je teško bilo povjerovati da je tijelo netko, od glavne ceste do mjesta pronalaska samog leša nosio i smjestio u vreću za spavanje. Kako se doznaje uz tijelo koje je bilo u vreći za spavanje pronađen je kišobran, boca sa vodom, ruksak i razrušen šator.

“Mi smo dobili dojavu od nekih planinara da su pronašli leš nepoznate osobe. Odmah po dojavi uputili smo se na teren i čim smo pronašli tijelo o svemu smo obavijestili policiju i pričekali da oni dođu na očevid. Osoba koju smo pronašli zasigurno je boravila na tom području, odnosno “kampirala” jer je u njenoj blizini bio šator koji je razvaljen. Uz tijelo nismo pronašli nikakve dokumente, samo novine s datumom 6. lipnja 2015. godine“, rekao je Antonio Tolić iz GSS-a koji je bio jedan od šest pripadnika HGSS-a koji su bili na mjestu pronalaska tijela.

Planinari u šoku

Policija nije otkrila previše osim da je leš u dosta raspadajućem stanju i kako surekli u policiji od samog pronalska leša nisu sumnjali u nasilnu smrt, odnosno u počinjenje kaznenog djela. Vjeruje se kako je riječ o domaćem čovjeku jer je kraj sebe imao primjerak hrvatskih novina. GSS napominje kako nije imao dojava u lipnju prošle godine od kada datiraju novine pa tako nisu ni izlazili na teren.

Planinari, koji su pronašli tijelo, ispričali su kako su se kosti nalazile u vreći za spavanje, dok je glava bila nekoliko metara dalje, prenosi 24sata.


Komentari