META SU MU BILI SLATKIŠI I CIGARETE Policija uhvatila zaprešićkog lopova koji je prouzročio štetu od 218 tisuća kuna

Ilustracija: Filip Kos/PIXSELL, Ilustracija

U problemima sa zagrebačkom policijom, našao se jedan 28-godišnjak nad kojim je završeno kriminalističko istraživanje zbog sedam teških krađa provaljivanjem, od čega jedno u pokušaju.

Kako javlja zagrebačka Policijska uprava, mladića je pod sumnjom za seriju provala i krađi na području Zaprešića u razdoblju od prosinca 2020. do rujna 2021. godine, a umjesto novca, krao je najrazličitije artikle.

Tako je, sumnjaju u policiji, krajem prosinca 2020. pa onda krajem ožujka 2021. godine 28-godišnjak  došao do kioska Ulici Ilije Gregorića. Nakon provale, ukrao je cigarete, čokolade, kekse, lizalice, gume za žvakanje, alkoholna pića, zdjelice i čaše, stripove i križaljke.

U isti je kiosk pokušao provaliti i početkom travnja, ali kako nije imao sreće s hladnjakom, odustao je od svog trećeg pohoda na istu metu.

Krajem veljače, pa onda ponovno početkom rujna, provalio je u benzinsku postaju smještenu u Zagrebačkoj ulici.

Od tamo je ponovno ukrao cigarete, duhanske proizvode, razne čokolade i drugo.

Cigarete, ali ovaj put čak i novac, ukrao je pri provali u benzinskoj postaji u s benzinske postaje u Ulici kardinala Alojzija Stepinca te u trgovinu u Zdenačkoj ulici, u Zdencima Brdovečkim.

 Ukupno je svojim pohodima prouzročio materijalnu štetu od 218 000 kuna.

Zanimljivo, iako je policija izvješće podnijela Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu, osumnjičeni je trenutno u zatvoru u Splitu, što sugerira kako se 28-godišnjak u probleme sa zakonom doveo i izvan Zaprešića.

 


Komentari