MERCEDES JE ZAPALJEN PETRAČEVOJ KĆERI! Godinama je odbijao priznati očinstvo, kćer na koncu tužila državu

Photo: Luksuzne nekretnine, Davor Puklavec/PIXSELL

Još uvijek se istražuje tko je pod okriljem noći zapalio skupocjeni Mercedes u Ulici Božidara Adžije na Trešnjevci, koji je u vlasništvu mlađahne poduzetnice Montane Lorene Mikulić. Policija je u petak priopćila kako je očevidom utvrđeno kako su nepoznati počinitelji najvjerojatnije otvorenim plamenom zapalili automobil i napravili oko 220.000 kuna štete.

Mikulić je medijima otkrila kako joj je Mercedes prije tri godine kupila majka za 50.000 eura te da je svjesna da je namjerno zapaljen, no nije htjela komentirati zašto bi to netko napravio. Poručila je kratko kako je istraga tajna te da uvijek parkira na tom mjestu.

Inače, Montana Lorena i njezina majka Mirjana Mikulić zajedno vode agenciju za nekretnine “Luksuzno”, osnovanu 2018. godine na adresi kod koje je i zapaljen automobil. Montana Lorena vodi se kao vlasnica, a majka je osoba ovlaštena za zastupanje.

Mirjana Mikulić nekoć je bila vlasnica Aldina, obrta za posredovanje i internetske portale, no taj je poslovni subjekt brisan. Nakon toga njezino se ime veže i uz agenciju za nekretnine Euroville, ako je vjerovati Mirjaninom starom LinkedIn profilu, no, prema sudskom registru, vlasnik te agencije je Ivan Sergio Serdarušić. Index je upitao Monstanu Lorenu kakve veze ima njezina majka s Eurovillom.

“Moja majka je osnovala Eurovillu. Točno je da je direktor sada Serdarušić”, rekla je.

No, ime Mirjana Mikulić prvi puta se u medijima spominjalo 1997. godine, nakon što je rodila kćer pa pokrenula sudski postupak utvrđivanja očinstva pred Općinskim sudom u Zagrebu. Točnije, pokrenut je građanski postupak protiv Hrvoja Petrača u kojem se na kraju utvrdilo da je Petrač uistinu otac Montane Lorene Mikulić.

Godinama je trajao ovaj postupak jer se Petrač nije pojavljivao na ročištima i izbjegavao je DNK testove očinstva, piše Index. Na koncu je sud ocijenio da to izbjegavanje ide u prilog navodima podnositeljice tužbe te je 12. srpnja 2000. godine utvrdio Petračevo očinstvo i Loreni Montani Mikulić dosudio uzdržavanje od 3150 kuna mjesečno.

Petrač se potom žalio na presudu, koju je pola godine kasnije Županijski sud u Zagrebu ukinuo te predmet vratio na ponovni postupak. Ponovno je izbjegavao test očinstva pa je sud naredio da sasluša nekoliko svjedoka za koje je Petrač tvrdio da su tijekom kritičnog razdoblja imali intimne odnose s majkom podnositeljice zahtjeva koju je, kako su zabilježili mediji, nazivao priležnicom.

Proces se tako otezao do kraja 2001. kada je sud zaključio raspravu i donio presudu kojom je utvrdio tuženikovo očinstvo i podnositeljici zahtjeva dosudio uzdržavanje, no Mirjana Mikulić se tada požalila na visinu dosuđene alimentacije.

Dugotrajnost procesa očito je “naljutila” Montanu Lorenu koja je pak tužila Republiku Hrvatsku Europskom sudu za ljudska prava. Njezin zahtjev je u roku od tri mjeseca prihvaćen, a država joj je morala isplatiti 7000 eura.

Podjsećamo, Petrač je bio osuđen za otmicu sina Vladimira Zagorca, kao i iznude novomarofskoga poduzetnika Miroslava Matkuna. Zbog toga je godine proveo u zatvorima.

Ispred hotela Esplanade prije dvije godine pretukao ga je tada 29-godišnji Vjeko Sliško, sin Marka Sliška i nećak Vjeke Sliška.

Petrača je inače policija ispitivala oko povezanosti s ubojstvom Vjeke Sliška, no na kraju ništa nije dokazano.

 

 

 

 

Komentari