Menadžerica (41) Nikici Jelaviću dolazila na kućna vrata, u Plazu, prijetila da će ga ubiti, dobila zabranu prilaska njemu i članu obitelji

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Policija je zbog sumnji da je maltretirala zagrebačkog poduzetnika Nikicu Jelavića uhitila Teu F. (41). Jelavić događaj nije htio posebno komentirati te je za Jutarnji poručio da je postupak u tijeku.

Tea F. je menadžerica u turizmu te posjeduje više međunarodnih doktorata, a prijavu je zadobila jer je navodno Jelavića maltretirala da joj sredi poslovni prostor. On ju nije dobro poznavao, a iako ju je uputio na jednog svojeg odvjetnika, Tea F. nije odustajala. Situacija je otišla toliko daleko da je Jelaviću pokucala na kućna vrate te ga tražila u Plaza Baru na Kvaternikovu trgu. No, nije stala na tome. Jednom od članova Jelavićeve obitelji slala je prijeteće poruke upućene poduzetniku.

“Stavio mi je nešto u auto, upucat ću ga iz pištolja”, “Ja ću mu repetirati pištolj na čelo”, samo su neke od poruka, piše Jutarnji. Jelavić i član obitelji odlučili su cijeli slučaj prijaviti policiji pa je Tea F. bila uhićena zbog prijetnje i nametljivog ponašanja. Zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo protiv nje je predložilo i određivanje istražnoga zatvora, no sutkinja istrage pustila ju je na slobodu. 41-godišnjakinji je određena zabrana prilaska Jelaviću i člana njegove obitelji.

Kako piše Poslovni dnevnik, Tea F. iza sebe ima zavidnu karijeru. Govori najmanje pet jezika, a radila je i u Rimu kao savjetnica u Međunarodnom fondu za razvoj poljoprivrede Agencije Ujedinjenih naroda. Trenutno posjeduje tvrtku za nekretnine u Zagrebu, a ovo joj nije prva prijava. Naime, zaradila je već nekoliko kaznenih postupaka za krivotvorenje, prijetnje te prijevaru.


Komentari