Maskirani muškarci na Kennedyjevom napali 36-godišnjaka i policajce, policija privela 14 navijača, oglasili se i o incidentu sa studentima

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Zagrebačka policija oglasila se u ponedjeljak oko sinoćnjih incidenata s Bad Blue Boysima, za koje se i navodilo da su provalili u Studentski dom na Savi i napali studente.

Podsjetimo, Hajduk je slavio na Dinamom u sinoćnjoj utakmici na zagrebačkom Maksimiru, a razočarani Dinamovi navijači, prema izjavama studenata, penjali su se preko ograde doma i upali u paviljone te tražili studente.

Policijska uprava zagrebačka jučer je samo potvrdila da su izašli na teren, a današnje priopćenje otvorili su s podatkom kako je na sinoćnjoj utakmici bilo oko 9200 gledatelja, od čega 2250 Hajdukovih navijača iz Splita.

“U službene prostorije policije, prije, za vrijeme i nakon utakmice, zbog prekršaja, dovedeno je ukupno 14 navijača zbog počinjenja prekršaja iz članka 4. Zakon o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima te je jedan od njih počinio i prekršaj iz članka 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (vrijeđanje službene osobe), prekršitelji su starosti od 19 do 36 godina, dok je jedna osoba maloljetna”, objavili su iz policije ukupan broj uhićenih povezanih sa nogometnim okršajem.

Sakrili pirotehniku prije početka utakmice

Uhiććenih četrnaestero napadala, po svemu je sudeći u problem sa zakonom, dospjelo zbog pirotehnike.

Još prije samog početka utakmice, javlja policija, policajci na terenu su pronašli čak 197 skrivenih komada pirotehničkog sredstva, popularno znanih kao baklje.

Zbog neovlaštenog postupanja s pirotehničkom sredstvom na Kennedyevom trgu, policija je malo nakon 15 sati suočila se s 36-godišnjakom. U tom trenutku, pojavilo se više zamaskiranih muškaraca koji su napali i 36-godišnjaka i policajce, te oštetili službeno policijsko vozilo, da bi potom nestali s mjesta zločina.

Istraga o tom napadu je u tijeku, a ozlijeđenima je pomoć pružena u KBC Zagreb. Tamo je i utvrđeno kako je 36-godišnjak zadobio teže tjelesne ozljede.

Ozlijeđen student

Čak nakon više od dva sata od utakmice u kojoj je Hajduk slavio, dogodio se fizički napad na studenta o kojemu je Zagreb.info već pisao, a u kojemu je 20-godišnjak lakše ozlijeđen.

Policija vjeruje kako su ovaj napad izvele najmanje dvije osobe, međutim policija ističe kako se incident ne može sa potpunom sigurnošću dovesti u vezu s odigravanjem utakmice niti ijednom konkretnom navijačkom skupinom.

“Napominjemo da nasilnog ulaska većeg broja osoba u navedeni objekt nije bilo, pogotovo slijedom činjenica da su policijski službenici preventivno bili prisutni u blizini i ranije te pratili sva događanja”, napominje policija.

Bez problema u pratnji gostiju

Gledajući sa sigurnosnog aspekta, policija je ocijenila kako je organizirana pratnja dolaska i odlaska gostujućih navijača prošla u najboljem redu. Navijači iz Splita dopraćeni su i ispraćeni na stadion pod policijskom pratnjom, a u grad su stigli u oko 365 raznih vozila.

Kako ispred studentskog doma, tako je policija, prije, tijekom i poslije utakmice bila raspoređena na više lokacija u gradu, u pripravnosti za preventivno djelovanje.

“Ovom prilikom želimo zahvaliti građanima kao i onoj najvećoj većini navijača na korektnom i športskom ponašanju koje uključuje i poštivanje uputa policijskih službenika, a koje su policijski službenici izdavali s ciljem održavanja povoljnog stanja sigurnosti”, zaključila je zagrebačka policijska uprava u svome priopćenju.


Komentari