MASAKR U CETINJU! Pobio 10 ljudi: Napadača je ubio sugrađanin, a ne policija

Foto: RTCG

Crnogorska tužiteljica Andrijana Nastić rekla je da dosadašnja saznanja ukazuju da je muškarca koji je u Cetinju ubio 10 te ranio šest ljudi, ubio građanin, a ne policija.

Nakon očevida Nastić je priopćila da su na mjestu događaja zatekli devet smrtno stradalih osoba, a da je jedna kasnije preminula u bolnici. Jedanaesti smrtno stradali je napadač.

“Na Cetinju je danas iz vatrenog oružja ubijeno 11 osoba, zajedno s ubojicom, kojeg je usmrtio sugrađanin”, kazala je Nastić.

Šef crnogorske policije Zoran Brđanin otkrio je da je među ubijenima dvoje djece od osam i 11 godina.

“Prema za sada poznatim okolnostima, danas oko 15.30 sati tridesetčetverogodišnji muškarac V.B., s Cetinja, pucao je na obitelj čiji su članovi boravili u prostorijama njegove kuće kao podstanari u naselju Medovina. On je tom prilikom, upotrebom vatrenog oružja, lovačke puške, lišio života dvoje djece, jedno starosti osam, a drugo jedanaest godina, i ranio njihovu majku koja je u medicinskoj ustanovi podlegla ozljedama. Potom je izašao i pucao iz istog vatrenog oružja na stanovnike ovog naselja kojom prilikom je lišio života još sedam osoba, a ranio šest”, opisao je Brđanin trenutke masakra, o čemu smo ranije pisali.

“Po pozivu građana na mjesta događaja su upućeni policijski službenici kojom prilikom je u razmjeni vatre teško ranjen jedan policijski službenik. Za sada nije jasno što je potaklo V.B. na ovako gnjusan čin, kojom prilikom je i sam lišen života”, kazao je šef policije.

Povodm tragedije u Cetinju vlada Crne Gore proglasila je trodnevnu žalost. Predsjednik Milo Đukanović kazao je da je ovaj događaj nezapamćena tragedija koja pogađa cijelu Crnu Goru. Izrazio najiskreniju je sućut ožalošćenim obiteljima, te svima koji su izgubili svoje najmilije. Premijer Dritan Abazović rekao je da je događaj u Cetinju tragedija kakvu Crna Gora ne pamti.

Komentari