Martinje je iza nas, a evo koliko ih policija uhvatila s čašicom više, neke od njih i bez vozačke dozvole

Foto: Matija Habljak/PIXSELL/ Ilustracija

Martinje je iza nas, a sudeći po brojevima, policija je ovaj vikend imala pune ruke posla. Od 12. do 15. studenoga na području Policijske uprave zagrebačke provedena je pojačana provjera alkoholiziranosti sudionika u prometu, usmjerena na sprečavanje i sankcioniranje prekršaja vožnje s nedopuštenom koncentracijom  alkohola u prometu i drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice teških prometnih nesreća.

Utvrđen je ukupno 601 prometni prekršaj, a čak 113 prekršaja su vozači s alkoholom. 183 vozača su uhvaćeni zbog nepoštivanja propisane brzine, dok 69 njih nije koristilo sigurnosni pojas.

Uporaba mobitela za vrijeme vožnje skupo je stajala 51 vozača, četvero ih je upravljalo automobilom prije nego su dobili vozačku.

Prilikom provođenja akcije, deset osoba je smješteno u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a 11 osoba je uhićeno i privedeno na Prekršajni sud radi žurnog prekršajnog postupka.

Od 113 prekršaja vozača s alkoholom u krvi kod 20 vozača (17,8%) alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg, te je evidentirano 34 mladih vozača (30,1%) kojima je izmjerena koncentracija alkohola u nadzoru prometa, javljaju iz PUZ-a.

 

Komentari