Martina Horvat misteriozno nestala prije 7 godina, i dalje se ne zna je li mrtva ili živa

FOTO: PicMonkey/ Facebook

Njezina obitelj još uvijek traga za istinom.

“Danas 7 godina, a tebi ni traga ni glasa. Nema te nema, a u srcu mom živiš zauvijek. Volim te i jako fališ seko moja. Nek te čuvaju dobri anđeli”, napisao je jutros Martinin brat na Facebook stranici “Traži se: Martina Horvat”. Svake godine na dan njezinog nestanka on piše isto jer svake godine situacija je ista. On i njegova majka ne znaju gdje je djevojka čiji neobjašnjiv nestanak nitko nije uspio rasvijetliti.

“Svima koji suosjećate samnom i mojom majkom veliko hvala. Samo svi mi (Vi) moramo biti svjesni da moje sestre više nema. Jedina mi je želja da ju nađem i sahranim dostojno kako ona to i zaslužuje, pa da mogu s njom zapaliti cigaretu i ispričat se kad mi je najteže. Još jednom veliko HVALA svima na podršci sve ove godine”, napisao je 17. siječnja na Facebooku.

FOTO: Facebook/ Traži se: Martina Horvat
FOTO: Facebook/ Traži se: Martina Horvat

Nestanak ovijen velom misterija

Martina Horvat (28) nestala je 13. ožujka 2010. godine iz svog stana na Laništu. Martina i njezin brat Boris taj su stan dobili kao djeca nestalog vukovarskog branitelja, a kad je njezina prijateljica 14. ožujka pokucala, iznutra odgovora nije bilo. U priču je uskoro ušao i Martinin dečko Saša Leskovčanin (38), koji je nešto kasnije nazvao Borisa i rekao da Martine nema.

Leskovčanin je 16. ožujka vukovarskoj policiji prijavio nestanak, a postao je sumnjiv jer je on posljednji vidio djevojku živu. Na razgovor u policijsku postaju došao je 19.ožujka te je zadržan dva dana, nakon čega je prebačen u Psihijatrijsku bolnicu Vrapče jer je prijetio samoubojstvom. Ubrzo je pušten jer protiv njega nije bilo dokaza. Njegovih istupa u medijima nije nedostajalo, a tvrdio je da mu je Martina na dan nestanka rekla kako ide van s prijateljicom.

Saša je iza sebe već imao jedan brak, a iz njega sina i kćer. Tvrdio je da su se Martina i on planirali vjenčati i imati djecu, a neko vrijeme nagađalo se i da je nestala djevojka otputovala, ali ta teorija pala je u vodu kada njezin brat pronašao putovnicu dok je čistio stan.

Dva mjeseca nakon njenog nestanka Saša se objesio na svom imanju u Donjem Stupniku, a pronašla ga je bivša supruga.

Puno vas volim. Sve što imam ostavljam vama. Ne mogu više živjeti na ovakvom dnu”,  u oproštajnom pisu napisao je Leskovčanin svojoj djeci, a uz njega je pronađena i Martinina slika na kojoj je pisalo “zauvijek”.

Nakon njegove smrti došlo je do pomaka u istrazi, naime, saznalo se da je nedugo prije nestanka Martina bila u Francuskoj gdje je upoznala bivšeg francuskog nogometnog reprezentativca Franka Leboeufa, a kojim je navodno bila u vezi. Francuz je navodno trebao doći u Split, a kasnije su planirali živjeti u Parizu. Nagađa se da je Saša posato ljubomoran kada pronašao njegove poruke nakon Martininog povratka u Zagreb. Navodno su se upravo zbog toga i posvađali 13. ožujka.

Prema ispisima mobilnih operatera, njezina dva mobitela isključena su baš u njezinom stanu u noći kada je nestala, a Saša je Leboeufu navodno poslao prijeteći SMS. Nakon toga se sumnjalo da je Saša usred svađe udario Martinu i nehotice je ubio, riješio se tijela, a naposljetku zbog toga počinio samoubojstvo. Ništa od toga u ovih sedam godina nije potvrđeno, a policija ni nakon više od 300 ispitanih ljudi, kopanja po Jakuševcu i ostatku grada, nije uspjela pronaći dokaz da je djevojka ubijena. Martina se tako, i dalje, vodi kao nestala osoba.

FOTO: screenshoot/ Nestali.hr
FOTO: screenshoot/ Nestali.hr

 


Komentari