MANIJAK IZ ZAPREŠIĆA: Pokušao oteti maloljetnicu, nitko od prolaznika nije htio pomoći

screenshoot

Kod zaprešičkog Doma zdravlja luđak je pokušao oteti maloljetnu djevojku.

Prije točno tjedan dana, u ujutarnjim satima kod Doma zdravlja u Zaprešiću napadnuta je 17-godišnja djevojka. Manijak joj je prišao straga, pokušavao skinuti šal i ljubiti je po vratu, naposljetku joj je stavio maramu preko usta kako nebi dozivala pomoć, piše u objavi na Facebook stranici Novosti iz Zaprešića.

Iz Policijske uprave zagrebačke (PUZ) potvrdili su za Index da je prijavljeno kazneno djelo iz domene seksualnih delikata.

“Kazneno djelo počinjeno je u četvrtak 20. listopada u jutarnjim satima na području Zaprešića. Oštećena je maloljetnica pa ne smijemo davati više informacija. Trenutno je u tijeku kriminalističko istraživanje”, kazali su u PUZ-u.

“Pokušao je omamiti djevojku”

Admini stranice Novosti saznali su kako je djevojku pratio muškarac dok se kretala ulicom Trzna. Ovu maloljetnicu muškarac je planirao omamit te ju staviti u auto kojeg je parkirao negdje u blizini tržnice.

Napadaču je ovo prvi puta da je pokušao oteti maloljetnicu. Novosti u svome statusu pišu kako je na stanici kod Doma zdravlja u tom trenutku bio barem desetak ljudi i apsolutno nitko nije reagirao. Djevojka se, unatoč šoku uspjela otrgnuti i spasiti,a napadač je pobjegao u smjeru odakle ju je i pratio.

Otmičar ju je nakon što ju je napao straga, pokušavao skinuti šal te ljubiti oko vrata te joj je stavljao maramu na usta kako ne bih zvala u pomoć. Međutim, maloljetnica uspjela je nekako zvati u pomoć, no nažalost nitko nije htio prići u pomoć.

U teškom stanju maloljetnica je otišla policiji sa bakom te su uz pomoć radnice socijalne skrbi napravili i izvješće o napadu. Policija je već bila upoznata s napadima tog muškarca, no ovu maloljetnicu je planirao i oteti.

Objavljen je opis muškarca

Novosti pretpostavljaju da muškarac živi negdje u centru Zaprešića, objavili su i opis muškarca.
trenirka gornji dio sive boje sa tamno crnim prugicama vodoravno, širine 5 cm
kapuljača na glavi
široke hlače/trenirke tamnijih boja (većinom crna i plava)
visina od 175 do 180 cm
težina od 50 do 70 kg
starost od 30 do 35 godina
tamno smeđa kosa
smeđe oči
kratka brada po licu, a oko usana sivkasta boja
osjeti se miris cigareta.

“Od maloljetnice a i od ostalih žrtvi saznajemo kako pri bjegu brzo trči, ruke ima u džepovima te se zna prije i nakon napada okretati. Saznajemo i kako je u petak u Kodrmanovoj muškarac ponovno napao žensku osobu, te saznajemo kako je već napadao u parkiću pokraj socijalne skrbi, te na tržnici kod Hrvatske Lutrije i kod pučkog učilišta u Zapresicu”, napisali su na stranici.

Upozorenja policije

Osnovne škole Ljudevit gaj i Antun Augustinčić zaprimili su dojavju policije kako bi upozirili roditelje o manijaku koji napada djevojke po gradu. Zbog pokušaja otmice i napada, policijske kontrole po gradu su postrožene. 


Komentari