MAMIĆEVA SUPRUGA OTKRILA KAKO SU IZGLEDALA DRUŽENJA ZDRAVKA I SUDACA: ‘U Dubaiju je uzeo novac meni i dao njima za šoping’

Luka Stanzl/PIXSELL

Bivši šef Dinama Zdravko Mamić optužen u korupcijskoj aferi zajedno s tri suca osječkog županijskog Suda i poduzetnikom Dragom Tadićem kao posrednikom.

Svi optuženici su se žalili, a o žalbama će odluka biti donijeta u idućih nekoliko dana.

Kako doznaje Telegram, iskaz je dala i Mamićeva supruga Marina Mamić. Ona je istražiteljima u USKOK-u detaljno opisala druženja svog supruga s optuženim sucima, posebno sa sucem Zvonkom Vekićem.

Rekla je da mu je Zdravko davao novac koji je uzimao iz kuće. Prema njezinoj procjeni, radilo se o oko 400 tisuća eura gotovine. Podsjetimo, USKOK u rješenju o istrazi sucima na teret stavlja primanje najmanje 370 tisuća eura mita.

“Teško mi je izračunati vrijednost svih drugih darova, večera, putovanja…. Ja sam bila nazočna nekim njihovim susretima. Sjećam se da je u ljeto 2017. Vekić sa svojom prijateljicom došao k nama u kuću na večeru. Vidjela sam ga i na druženju u vikendici u Buševcu krajem 2017., a zajedno smo bili u Dubaiju”, svjedočila je gospođa Mamić dodajući da je suca Vekića vidjela i 2019. u Banja Luci.

“Svaki put razgovaralo se o suđenju u Osijeku. Sudac je Zdravku obećavao brda i doline. Spominjao je i druge suce. Sjećam se da je govorio o Krušlinu i da će mu sugerirati kako da donosi odluke u Zdravkovu korist”, dio je iz svjedočenja Marine Mamić.

Potvrdila je i dio obrane Zdravka Mamića koji je, među ostalim, naveo da je Vekiću i njegovoj prijateljici u Dubaiju dao 10 tisuća eura za šoping.

“Sjećam se toga jer je Zdravko taj novac uzeo meni i dao njima, iako sam se ja tome protivila. Zdravko je sucu tamo kupio i Louis Vuitton cipele, a zajedno smo bili i na večerama tijekom tog putovanja. Zdravko je platio većinu tog putovanja, no dio je financirao i Zoran Mamić”, ispričala je Marina Mamić.

Prema njezinim riječima, Zdravko Mamić je, dok su sa sucem Vekićem bili u Banja Luci, rekao da će mu dati 5 ili 10 tisuća eura.

“Njih dvojica otišli su do toaleta, a kada su se vratili Zdravko je rekao da je dao novac Vekiću”, prisjetila se.

Sucu i njegovoj prijateljici, tvrdi Marina Mamić, Zdravko je platio i ljetovanje u Rovinju u hotelu Monte Mulini 2017. godine.

To je ljetovanje, od kraja srpnja do početka kolovoza, kako su istražitelji utvrdili iz hotelske dokumentacije, stajalo ukupno 65.600 kuna. Naime, uz suca je bila i njegova prijateljica s kćeri te još jednom djevojkom.

Komentari