MALOLJETNICE PUŠTENE NA SLOBODU! U Sesvetama napale vršnjakinju i snimale kako ju cipelare

Policija. Ilustracija (Foto: Pixabay)

Tužiteljstvo je izvijestilo da su 14-godišnjakinja i dvije 15-godišnjakinje, nakon ispitivanja, puštene na slobodu s obzirom da nije bilo uvjeta za određivanje istražnog zatvora. Riječ je o maloljetnicama koje su 14. ožujka u Sesvetama pretukle vršnjakinju.

Postoji sumnja da su tri privedene maloljetnice počinile kazneno djelo nasilničkog ponašanja zajedno s još četvero kazneno neodgovorne djece, dodalo je tužiteljstvo.

Privedene maloljetnice koje su u Sesvetama cipelarile i snimale vršnjakinju

Policija je ranije izvijestila da je provela kriminalističko istraživanje nad šest maloljetnica i jednim maloljetnikom koji su u utorak navečer, ispred jedne škole u Sesvetama, presreli maloljetnicu koju su srušile na tlo, a potom dok je ležala, više je puta udarale nogama i rukama po glavi i tijelu.

KATASTROFA! Šest curica cipelarilo vršnjakinju u Sesvetama, na Trešnjevci dječaci tukli vršnjaka, svi sve snimali

Jedna je maloljetnica osumnjičena da je napad snimila mobitelom, nakon čega se snimka proširila društvenim mrežama, dodala je policija.

Liječnička pomoć napadnutoj maloljetnici pružena je u KB Dubrava gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđena, uz mogućnost prekvalifikacije ozljeda, naveli su iz PUZ-a.

Policija ističe da je protiv osumnjičenih maloljetnica Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu za mladež u Zagrebu podnesena kaznena prijava.

O događaju je obaviješten nadležni područni ured Hrvatskog zavoda za socijalni rad te se nastavlja kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja okolnosti širenja snimke događaja.


Komentari