‘MALI JE UPALIO MOTORKU, HTJELI SU SMRT’ Željka i nećaka brutalno premlatila supruga i njezina ekipa, povod je bizaran

Photo: Marijan Susenj/PIXSELL, Ilustracija

Letjele su limenke, ali i stalci za borove. U jednom trenutku upalila se motorna pila, a  gnjevna četvorka nasrnula je na dvojicu muškaraca i poslala ih u bolnicu s teškim ozljedama. Kratak je to opis brutalnog premlaćivanja koje je uoči lanjskog Božića zgrozilo prolaznike na raskrižju Martićeve i Heinzelove.

Ovih je dana podignuta optužnica protiv Merime (33), Borne (21), Ivana (21), Đanija (23) i Danijele (41) zbog napada na Željka (44) i njegova nećaka Tomislava, a da situacija bude još šokantnija, Merima je Željkova – supruga! Naime, Državno odvjetništvo tvrdi kako je 33-godišnjakinja organizirala napad jer je suprugu Željku tih dana prodaja borova išla bolje nego njoj, a prodajna mjesta su im bila blizu.

A napad je je izgledao ovako. Na Željka je prvo navalila Danijela koja ga je ”počela udarati rukama po glavi i tijelu, govoreći mu da je kriv što su zbog njega izgubili 7000 kuna, a kada im je prišao Tomislav kako bi spriječio daljnji napad na strica Željka”, umiješali su se i ostali.

Prvi je krenuo Borna koji je limenkom i šakama mlatio nesretnog Željka po glavi i srušio ga na tlo. Potom su se Borni pridružili Ivan i Đani, koji su jadnika udarali nogama po glavi i tijelu dok je ležao na ulici. I nećak Tomislav “dobio je svoje” pa je i on srušen pored strica.

Nećak ostao bez zuba

“Đani je bacao metalne stalke prema Željku, dok je na Tomislava bacio izložbeni bor sa stalkom. Ivan je pak Željka snažno nogom udario u prsa, da bi nakon nekog vremena i Merima počela udarati supruga Željka rukama po tijelu, dok su u daljnjem fizičkom napadu spriječeni od strane policije”, stoji u optužnici, doznaje Danica.

Dvojica pretučenih muškaraca te su večeri završili su u bolnici. Željko je u napadu zadobio razderotine gornje vjeđe oka, prijelom kosti očne šupljine i gornjočeljusne šupljine, oguljotine i krvne podljeve kože čela, razderotine sluznice donje usne, prijelom nosne kosti i rebara. Tomislav je pak zadobio krvni podljev kože glave te je ostao bez gornjeg lijevog centralnog sjekutića.

Kao povod napada supruga Merima navela je da ju je suprug istog pljusnuo i pljunuo, a spomenula je i kako žive zajedno.

“Osim toga, mali je upalio motorku i zakačio Ivana po ruci”, branila se Merima pod malim misleći na Tomislava, ali na pitanja nije željela odgovarati.

No, nećak napadnutoga Tomislav potvrdio je sve navode iz optužnice. On je pokušao nazvati policiju, ali su mu oteli mobitel. Kaže da je ležao na podu dok su ga mlatili i bio potpuno bespomoćan.

Srećom, pojavila se policija

“Siguran sam da bi nas ubili da nije došla policija jer moja strina Merima niti u jednom trenutku nije pokušala zaustaviti ove muškarce u njihovom napadu”, upozorio je Tomislav.

Željko je opisao kako je sukob počeo oko 21 sat kad se pojavila Danijela s trojicom muškaraca i ona ga je prva počela čupati po glavi i tući, a odmah nakon toga su se pridružili ostali mladići.

“Dok sam ležao a tlu, tukli su me nekih desetak minuta po glavi i cijelom tijelu. U trenutku kada je počeo napad na mene, znam da je bila upaljena i motorka”, ispričao je napadnuti Željko u istrazi.

Državno odvjetništvo za četvero napadača traži posebne mjere, odnosno zabranu približavanja i kontaktiranja sa Željkom. No, mjere se ne traže za Merimu jer ona i dalje stanuje s mužem na istoj adresi u Zagrebu. U kakvim su točno odnosima nakon svega – nije poznato.


Komentari