MAKSIMIRSKI DILETANTI: Osumnjičeni za 206 kaznenih djela

komando.com

Maksimirski krivotvoritelji predani državnom odvjetniku.

Policijski službenici IV. policijske postaje Zagreb proveli su kriminalističko istraživanje nad više osoba (24, 24, 31, 35, 32, 20, 46) zbog osnova sumnje da su počinili ukupno 206 kaznenih djela, od kojih su 25 kaznenih djela prijevare, 135 kaznenih djela krivotvorenja isprave, 24 kaznena djela nedozvoljene uporabe osobnih podataka, 21 kazneno djelo neovlaštene uporabe tuđe tvrtke i kazneno djelo dogovora za počinjenje kaznenog djela.

Sumnja se da su od ožujka do srpnja 2016., koristeći se računalnim sustavima krivotvorili osobne iskaznice više oštećenih osoba na način da su istu preinačili tj. u rubriku imena i prezimena upisivali su vlasnike poduzeća te na njihovo ime izrađivali pečate. Tada bi odlazili do raznih tele-operatera i na ime fizičkih osoba sklapali pretplatničke ugovore koje su potpisivali i ovjeravali krivotvorenim pečatima te na ime pretplatničkih ugovora kupovali mobitele, ostvarivši imovinsku korist u najmanjem iznosu od 326.151 kunu.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici podnijeli su posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.


Komentari