‘MAJKO MILA, JESU LI ŽIVI’ Detalji stravične prometne u Španskom: Jedna osoba teško ozlijeđena

Foto: Ilustracija/Davor Puklavec/PIXSELL

U ulici Jurja Šižgorića u zagrebačkom kvartu Špansko, gdje su se u srijedu navečer sudarila dva automobila, ozlijeđene su tri osobe.

Jedna, koja je teže ozlijeđena, trenutno je u KBC-u Zagreb, dok su druge dvije osobe koje su sudjelovale u nesreći prošle s lakšim tjelesnim ozljedama, od kojih je jedna u KBC-u Zagreb te druga u KB-u Sveti Duh.

Očevid je gotov, a ulicom se normalno prometuje, potvrđuju za Zagreb.info iz Policijske uprave zagrebačke.

Podsjećamo, u srijedu navečer se u Španskom dogodila prometna nesreća u kojoj su se vozači sudarili oko 20.50 sati, uslijed čega se svaki odbio na svoju stranu. Ubrzo nakon nesreće su na lice mjesta stigle dvije Hitne pomoći. Liječnici i tehničari pomogli su ozlijeđenima, pružili im prvu pomoć i odvezli u bolnicu.

Ovu su tešku prometnu nesreću komentirali i stanovnici ulice u kojoj se sve zbilo, pa govore kako su automobili “skršeni do neprepoznatljivosti”. Zbog ovakvih događaja se ne osjećaju sigurno.

“Majko mila, jesu li živi, ovo je strašno, to se sve skršilo”, govori uznemirena gospođa koja se baš u trenutku sudara dva automobila našla u kvartu, a zvuk ju je prilično prestrašio.

“Jučer, 20. siječnja oko 20.50 sati 46-godišnjak je za vrijeme dok je u krvi imao 1,14 g/kg alkohola, upravljao osobnim automobilom marke Hyundai zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se zapadnom kolničkom trakom Ulice Jurja Šižgorića u smjeru juga. Dolaskom do kućnog broja 2 nije se kretao sredinom obilježene prometne trake iz kojeg razloga je vozilom prešao na istočnu kolničku traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera te prednjim dijelom naletio na osobni automobil marke Renault zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 60-godišnjak dok je u krvi imao alkohola 0,71 g/kg, a koji je se kretao u smjeru sjevera. Nakon naleta, osobni automobil marke Renault odbačen je u smjeru istoka te je naletio na rubni kamen s istočne strane kolnika Ulice Jurja Šižgorića. U prometnoj nesreći vozač osobnog automobila marke Hyunday lakše je ozlijeđen, dok je putnica iz istog automobila teško ozlijeđena. Liječnička pomoć pružena im je u KBC Zagreb. Vozač osobnog automobila marke Renault također je lakše ozlijeđen, a liječnička pomoć mu je pružena u KB Sveti Duh”, piše u službenom izvješću PU zagrebačke.


Komentari