Majka uhvatila pedofila koji je vrebao njenu kćer, a sada su ga pustili na uvjetnu

Hrabra majka zaustavila je manijaka u gnjusnom naumu.

Kristina Koren majka je iz Zagreba koja je krajem siječnja prošle godine uhvatila pedofila koji je pratio njenu kćer. Mladen C. (63) uznemiravao je njenu 15-godišnju kćer, a sada je osuđen na četiri mjeseca uvjetne kazne s rokom kušnje od godinu dana.

Priznao i pokajao se

Ono što ovu situaciju čini još gorom jest činjenica da majku nitko nije obavijestio o presudi, niti ju je tko pozvao na sud ili dao informacije o tijeku postupka.

“Osjećam se izigrano, sve je prošlo mimo mene, kao da se ne tiče mene niti mog djeteta. Ne mogu vjerovati da moja djevojčica opet mora sa strahom ići i vraćati se iz škole”, govori Kristina.


Prije godinu dana njenu je kćer manijak slijedio na putu iz škole i tražio da ga zadovolji. Uplašena je djevojčica pobjegla u stan i sve ispričala majci koja je trčeći krenula u potjeru za manijakom. Za sramotnu presudu saznala je od novinara, a sada već osuđeni napasnik nije proveo ni dana u zatvoru. Za njega nije zatražen ni istražni pritvor jer se smatralo da to nije potrebno. Maksimalna kazna za ovo nedjelo je godina dana zatvora, a ukoliko ovaj manijak u sljedećih godinu dana ne ponovi nedjelo, zatvora i dalje neće vidjeti.

“Ja nisam mogao poduzimati druge pravne radnje jer je tužiteljstvo progon preuzelo na sebe”, opravdavao se odvjetnik Branimir Gojak koji je hrabroj majci i njezinoj kćeri dodijeljen kao opunomoćenik. Sud je u obzir uzeo i činjenicu da Mladen C. nikada prije nije uhvaćen u prijestupu te je priznao nedjelo i pokajao se, to se smatra olakotnim okolnostima, piše Večernji. 

“Navodno se pravdao time da je bio pijan i da ga je nakon svega ostavila žena. A da apsurd bude veći, njegov me odvjetnik na izlazu zamolio da krenem drugim putem jer me se njegov klijent boji”, prisjetila se razočarana majka.

Kristina je kucala na sva moguća vrata

Kristina Koren u nekoliko je navrata pokušala saznati u kojoj je fazi suđenje. Bila je kod odvjetnika, tužiteljstva i suda, a svi su je upućivali na neka druga vrata. U studenom su joj rekli da postupak traje iako je presuda već donesena, a mjesec dana kasnije je postala i pravomoćna.

Na sudu nisu čak u obzir uzeli ni svjedokinju na koju ih je uputila majka, a koja je prošla isto mučno iskustvo s osuđenim manijakom. U prosincu je podigla tužbu za naknadu štete na prijedlog svog odvjetnika.

“Nijedna kuna nama neće nadoknaditi ništa, niti jedan trenutak agonije kroz koju godinu dana prolazimo i još ćemo dugo prolaziti”, sa suzama u očima rekla je majka.

Komentari