Majka osuđena jer je vrijeđala sina zbog loših ocjena: ‘Baci se pod vlak da ispadne da si žrtva’

Profesor u školi, ilustracija (Foto: Pexels)

Žena (50) iz Karlovca proglašena je krivom i osuđena jer je u SMS porukama vrijeđala sina (18) zbog loših ocjena u školi.

Prema sudskoj presudi, prošle godine u rujnu počinila je psihičko nasilje u obitelji jer je slala poruke preko aplikacije WhatsApp sinu, vrijeđajući ga pogrdnim riječima, piše Danica.

‘Baci se pod vlak’

“Srami se psihopate bolesni, šupčino. Gadiš mi se, ubi se đubre jedno, baci se pod vlak da ispadne da si žrtva. Ja sam te rodila, ja ću te i zadaviti”, napisala je majka sinu.

Branila se kako je bila revoltirana sinovim slabijim ocjenama i agresivnijim ponašanjem te njegovim odustajanjem  od sudjelovanja u izvanškolskim aktivnostima.

Uzbuna zbog scene na ulici u Zagrebu: ‘Pred gospođom su zapalile 500 eura pa ju počele proklinjati’

Mora platiti 320 eura

“U očaju sam doista sinu slala poruke putem aplikacije WhatsApp u kojima sam ga vrijeđala pogrdnim riječima koje su navedene u optuženju i kojih se sramim”, rekla je majka. Sin je na ročištu rekao kako ga je “uznemirio navod u kojem mu majka govori da se baci pod vlak i da se ubije”, ali to nije povrijedilo njegovo dostojanstvo.

Srednjoškolci, ilustracija
(Foto: Damjan Tadic/CROPIX)

“Želim da se naši odnosi normaliziraju. U međuvremenu sam se odselio u studentski dom i sada studiram u Zagrebu”, zaključio je sin.

Majka je, inače, visokoobrazovana osoba i dosad nije prekršajno kažnjavana. Sutkinja ju je kaznila s 300 eura i mora platiti 20 eura troškova postupka. Presuda je nepravomoćna.


Komentari