Majka izgubila živce: Usred trgovine tukla dijete (7) po glavi, nije prošla nekažnjeno

Trgovina, ilustracija (Foto: Pixabay)

Žena (36) iz Zagreba je uvjetno osuđena na 10 dana zatvora, s rokom kušnje od 3 mjeseca, nakon što je prije godinu dana u trgovini na Radničkoj cesti u Zagrebu udarila svoje sedmogodišnje dijete po glavi.

Bila je u trgovini sa sinovima od 4 i 7 godine. Djeca su bila nemirna, vikala su i skakala po trgovini. Pokušala ih je smiriti, vikala je na njih. Dok se mlađi sin smirio, stariji je počeo trčati prema izlazu trgovine, a majka je potrčala za njim, piše Danica.hr.

“Sin je majci podmetnuo nogu i ona je pala na pod, nakon čega se pridigla, uhvatila dijete za ruku i nekoliko puta ga udarila otvorenim dlanom desne ruke po tjemenu njegove glave”, napisala je prekršajna sutkinja u presudi.

Majka je priznala sve što joj se stavlja na teret.

“Znam da nema opravdanja za ovakvo moje ponašanje, stvarno mi je žao zbog toga”, pokajala se i zatražila blažu kaznu no sutkinja joj je ipak dodijelila težu kaznu od 10 dana zatvora uvjetno.

“Imajući u vidu sve navedene okolnosti, majci je za počinjeno djelo prekršaja izrečena teža, zatvorska kazna, držeći da će se jedino takvom kaznom ostvariti svrha kažnjavanja.
Naime, prilikom odlučivanja o adekvatnoj sankciji, sud je cijenio da je okrivljenici neophodno primijeniti najstrožu vrstu kazne – kaznu zatvora”, stoji u pravomoćnoj presudi.


Komentari