STRAVA KOD VARAŽDINA Majka bebu ostavila da se smrzne pa je skrila pod krevet u vreću za smeće, traži se stroža kazna

Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL, Ilustracija

Portal e-varazdin objavio je vijest o presudi koju je donio Općinski sud u Varaždinu u svibnju ove godine, za zločin koji se dogodio u veljači 2019., kada je policija prilikom pretrage kuće u blizini Klenovnika pronašla mrtvo novorođenče.

Tragedija se dogodila u mjestu Dubravec 15. i 16. veljače 2019. godine. Novorođenče je preminulo uslijed pothlađivanja, a 28-godišnja majka je mrtvo tijelo ostavila u obiteljskoj kući ispod kreveta. Kako stoji u presudi, majka ubijene bebe osuđena je na dvije godine zatvora, od čega jedna godina bezuvjetno, a jedna godina uvjetno uz rok kušnje od tri godine.

Rodila u kupaonici

Majka je rodila živo dijete u kupaonici, zatim je djevojčici prerezala pupčanu vrpcu te je zamotala u ručnike i odnijela u svoju sobu. Tako umotano dijete je pritisnula na prsa te legla na krevet i tako ga ostavila. Sud je ustvrdio da je majka pritom znala da će tako ostavljeno dijete umrijeti. Novorođenče je umrlo uslijed pothlađivanja, a majka je mrtvo tijelo stavila u vreću za smeće i u kutiju, koju je gurnula ispod kreveta, piše e-varazdin.

Sud je također ustvrdio da je majka tada bila u stanju snažnog duševnog poremećaja prilagodbe uslijed trudnoće i rođenja djeteta. Izrečena joj je i sigurnosna mjera obveznog psihijatrijskog liječenja. Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podnijelo je žalbu protiv te presude te predlaže da se okrivljenica strože kazni.


Komentari