MACOLA PROGOVORIO O UBOJSTVU BRATA: ‘Živio je normalno, svima je pomagao i to ga je koštalo glave’

Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

“Živio je normalno i svima je uvijek pomagao te ga je to na kraju stajalo glave”, kaže poznati hrvatski ugostitelj Macola.

Vidno potresen Željko Orešković Macola jedva govori. Nikako mu nije jasno zašto je njegov mlađi brat Frane Orešković (53) na tako brutalan način skončao, kao da je najveći kriminalac u zemlji.

“Živio je normalno i svima je uvijek pomagao te ga je to na kraju stajalo glave”, kaže poznati hrvatski ugostitelj Macola. Utučeni stariji brat jedva govori. Teško mu je pričati, nije mu jasno zašto mu je brat ubijen, prenosi 24sata.

“Sin mu studira u Zagrebu i on mu je nosio hranu. Trebao se naći s nekim oko 9 sati. Ali ništa se još ne zna. Milijun informacija kruži. Neprovjerenih, bezveznih i svi imaju svoju verziju priče. Policija još ništa ne zna, istraga je u tijeku”, kaže Macola.

U zagrebačkoj policiji u subotu se nije mogla dobiti potvrda neslužbene informacije da je privedena osoba koju dovode u vezu s ubojstvom u četvrtak navečer u Lopudskoj ulici na Trnju.


Orešković, inače umirovljeni policajac, ubijen je pištoljem. Metak ga je pogodio u glavu te je umro na mjestu. Dvije djevojke su pozvale policiju, a ubojica je preskočio ogradu kuće i otrčao na sjever prema Vukovarskoj ulici. Pretpostavlja se da bi motiv ubojstva mogli biti kockarski dugovi ili osobni razlozi, no policija zasad ne želi otkriti nikakve detalje događaja.

Komentari

loading...