Mačetom pokušao ubiti muškarca u Prečkom: Podignuta optužnica protiv 24-godišnjaka

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL(Ilustracija

Mačetom ispred terase kafića u Prečkom pokušao je ubiti 32-godišnjaka. Sve se to dogodilo 10. srpnja, a Županijsko državno odvjetništvo sada je podiglo i optužnicu protiv 24-godišnjaka kojeg se tereti za taj čin.

Tužiteljstvo je preciziralo kako se 24-godišnjaka tereti da je u pijanom stanju verbalno napao 32-godišnjaka kojeg je povukao za majicu i odvukao do obližnje livade gdje ga je oborio na tlo i više puta ga udario šakom u glavu.

Nakon što se 32-godišnjak pridigao i otišao u kafić po svoje stvari, 24-godišnjak je iz prtljažnika svojeg automobila uzeo mačetu kojom je zamahnuo prema glavi i vratu 32-godišnjaka. Napadnuti 32-godišnjak je u obrani podigao desnu ruku pri čemu ga je 24-godišnjak zahvatio mačetom po podlaktici i potom pobjegao.

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo zatražilo je u optužnici produljenje istražnog zatvora protiv 24-godišnjaka zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela koji mu je ranije određen rješenjem suca istrage Županijskog suda u Zagrebu, zaključuje tužiteljstvo.

Komentari