LUDNICA NA ZAGREBAČKIM CESTAMA! Zabilježeno gotovo tisuću prekršaja, ima svega

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Tijekom vikenda na području Policijske uprave zagrebačke zabilježena su ukupno 953 prometna prekršaja, s tim da je samo u petak evidentirano njih 259.

Što se tiče vrsta prekršaja, policija navodi da se njih 125 odnosi na vožnju pod utjecajem alkohola, 468 prekršaja nepropisne brzine, 91 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, 43 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, tri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, pet pod zabranom, devet prekršaja upravljanja neregistriranim ili tehnički neispravnim vozilom i 252 ostala prekršaja.

Kako je vidljivo, najviše prekršaja počinjeno je zbog kršenja nepropisne brzine, ali zabilježeni su rekorderi koji su vozili pod utjecajem alkohola.

Koja čašica više

“U subotu, 10. srpnja 36-godišnjak je oko 4 sata upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Heinzelovom ulicom u Zagrebu. Nadzorom je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola (2,17 g/kg) nakon čega je uhićen i prepraćen u jedinicu za zadržavanje”, javljaju iz policije pa dodaju kako je idućeg dana, oko 3 sata, 48-godišnjakinja pod utjecajem alkohola (1,06 g/kg) upravljala osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretala se kolnikom ulice Dragutina Golika u smjeru juga. Isključena je iz prometa te joj je oduzeta vozačka dozvola na rok od 12 sati.

Zbog sumnje da vozilom upravljaju pod utjecajem opojnih droga testirano je ukupno 5 osoba od kojih je jedna pozitivna, dok je jedna osoba odbila testiranje. Od 125 prekršaja vozača s alkoholom u krvi, kod 20 vozača (16 %) alkotestiranjem utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg i evidentirano je 25 mladih vozača (20 %) kojima je izmjerena koncentracija alkohola u nadzoru prometa.

Prilikom provođenja Akcije, 17 je osoba smješteno u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola i sedam osoba je uhićeno i privedeno na Prekršajni sud, zaključuju iz policije.


Komentari